15.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

(VIDEO NAPOVEDNIK) V novi reviji Demokracija: Kako strupena je Kučanova juha? Ivan Simič: Slaba popotnica za sodelovanje z gospodarstvom! Matej Hrustek GI: Zagovarjamo evropsko tradicijo, kulturo, tradicionalno družino, domoljubje!

V novi reviji Demokracija pišemo o prihajajoči Šarčevi vladi, sprašujemo se, ali bodo levičarji v Sloveniji dokončno prepovedali svobodo govora. O skrajno levi koalicijski pogodbi smo se pogovarjali z davčnim svetovalcem Ivanom Simičem. Objavljamo ekskluzivni intervju z ustanovnim članom Generacije identitete Matejem Hrustkom. Razkrivamo številne zločine migrantov v Evropi! Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več! 

Video NAPOVEDNIK si lahko ogledate TUKAJ.

 

Ena od zapisanih idej Šarčeve koalicijske pogodbe so bila tudi tri nova ministrstva. Apetiti koalicijskih partnerjev so bili namreč veliki, a je novi premier na koncu moral popustiti pritiskom javnosti, ki se je zgražala nad dodatnim zapravljanjem davkoplačevalskega denarja.

Število ministrov po državah EU je različno, Švica funkcionira z le sedmimi, medtem ko jih ima Romunija 27. Slovenija je potrdila novo ekipo, ki bo sedela na ministrskih stolčkih, in kot kaže, se stvari še nekaj časa ne bodo obrnile na bolje. Državni zbor je 17. avgusta potrdil Marjana Šarca za predsednika 13. Vlade RS. Državljanke in državljani lahko za lastno dobro samo upamo, da se nove vlade zaradi številke 13 ne bo držala nesreča, saj bomo kratko potegnili prav mi. Priznajmo pa si, da obeti niso najboljši.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Nov boljševiški napad na svobodo govora

»Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.« Tako se glasi prvi odstavek 39. člena Ustave Republike Slovenije, ki govori o svobodi izražanja. Ste še prepričani, da je slovenska ustava veljavna? Zadnje čase se namreč vse bolj utrjuje občutek, da so ustavno zagotovljene svoboščine samo še mrtva črka na papirju. In ni naključje, da se vse skupaj dogaja sočasno s postavljanjem nove vlade – in to spet v nasprotju z ustavnim členom, ki pravi, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo.

Intervjuja: Mag. Ivan Simič in Matej Hrustek

Mag. Ivan Simič je leta 1986 diplomiral na ljubljanski pravni fakulteti, leta 2008 pa je končal magistrski študij davčnega prava na mariborski pravni fakulteti ter pridobil naziv magister znanosti na področju davčnega prava. Z davčnim svetovanjem se ukvarja od leta 1988. Od januarja 2006 do julija 2008 je bil direktor slovenske davčne uprave, leta 2013 pa direktor srbske davčne uprave. Informativni izračun dohodnine je njegova ideja in uveden je bil v času, ko je vodil Durs.

V sodelovanju z Založbo Nova obzorja je prejšnji teden Generacija identitete izdala brošuro »Manifest za domovino«. Manifest je doživel velik uspeh pri bralstvu, saj so praktično vsi izvodi prodani že v prednaročilu in je založba zaradi velikega povpraševanja že pripravila ponatis. Eden prvih članov slovenske Generacije identitete je 32-letni poklicni gasilec Matej Hrustek, ki je spregovoril za Demokracijo.

S protestom proti vzpostavitvi migrantskega centra

Število ilegalnih migrantov se od aprila dalje zelo povečuje. Letos jih je v Slovenijo prišlo okoli 5.700, slaba polovica na območju Bele krajine. Vladni urad je v zadnjem času objavil več javnih naročil, kar je Belokranjce zelo vznemirilo, saj je iz njih razvidno, da vlada načrtuje migrantski center tudi na njihovem območju. Potrdilo se je, da urad načrtuje postavitev centrov na Obrežju in v Jelšanah, predvidevanj za Metliko pa doslej nihče ni javno potrdil, čeprav je med domačini slišati, da je za to vse pripravljeno ob tamkajšnjem mejnem prehodu.

Presadili ledvico, ki je ki je bila rakava!

Marjan Hrvatin je žrtev več hudih hrvaških in slovenskih zdravniških napak; obdukcija darovalke je dve uri po transplantaciji pokazala, da je imela raka, prejemnika ledvice pa so o tem obvestili šele mesec in pol kasneje! Marjan Hrvatin iz Bertokov pri Kopru je nekdanji uslužbenec Urada za pomorstvo Republike Slovenije, nekaj časa je bil celo njegov začasni direktor, a je moral konec leta 2012 v invalidski pokoj zaradi okvare ledvic…

Predvidevanje prihodnosti trka civilizacij

Francis Fukuyama s Harvarda je v knjigi »Konec zgodovine in zadnji človek« (1991) zatrdil, da se je zgodovina človeštva končala, ker je večina prevzela liberalno demokracijo, kar pomeni dolgo dobo miru. Takrat so se v Jugoslaviji rodile nove države z liberalno demokracijo in v Rusiji je Boris Jelcin oznanil novo dobo Rusije z demokracijo. V istem letu pa je Samuel P. Huntington s Harvarda objavil knjigo »Trk civilizacij in obnova svetovnega reda«, v kateri je napovedal, da se bodo civilizacije spopadale za prevlado na črtah, ki ločujejo različne civilizacije, med seboj bolj ali manj tekmovalne.

Nove poti do Evrope, novi sledovi krvi

Castel Volturno, Caserta, Italija. V nedeljo zvečer policija prejme klic. Na drugi strani starejši ženski glas, zmeden govor, policist posumi, da je nekaj zelo narobe, zato pošlje na naslov, s katerega je prišel klic, najbližjo patruljo. Vrata v hišo, v kateri živi samo 47-letna vdova, niso zaklenjena. Policisti vstopijo, opazijo sledove krvi na tleh in v hiši najdejo žensko, zmedeno, očitno v šoku…

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Sorodne vsebine