6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Kaj vozijo nekdanji udbovci in šefi partije? Vse za oblast, privilegije in korito! Intervjuja: Danijel Krivec in Peter Verlič

V novi reviji Demokracija razkrivamo, kako vplivni udbovci ljubijo prestiž in dobre avtomobile ter kako bodo stranke tranzicijske levice naredile vse, da se bodo obdržale pri proračunskem koritu. Razgaljamo nova barbarstva migrantov v Evropi. Objavljamo intervjuja z novim vodjem poslanske skupine SDS Danijelom Krivcem in županom Občine Grosuplje Petrom Verličem. Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

 

Slovenski levičarji so, ko pogledamo njihov življenjski slog, pri priseganju na svojo ideologijo navadni teoretiki. V resnici ljubijo prestiž, živijo v naseljih, kjer so cene nepremičnin najbolj zasoljene, in vozijo nemške avtomobile znamk, ki veljajo za prestižne.

Milan Kučan, Janez Zemljarič in Dragan Isajlović

Pogledali smo tri najbolj razvpite, katerih kariere so cvetele v času prejšnjega, totalitarnega režima, ko so zasedali visoke funkcije in prosperirali pri politični oblasti: Milana Kučana (77), Janeza Zemljariča (89) in Dragana Isajlovića (67). 28 let po padcu nekdanjega režima jim sploh ni slabega. Njihove vloge v totalitarnem sistemu opisujemo v posebnem okvirju.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Vse za oblast, privilegije in proračunsko korito

V teh dneh bo postalo jasno, ali bo drugouvrščenemu na volitvah Marjanu Šarcu uspelo zbrati 46 glasov podpore v državnem zboru in ali bo zmagovalec volitev predsednik SDS Janez Janša sprejel mandatarstvo, ki mu kot relativnemu zmagovalcu volitev nedvomno pripada. Predsednik republike Borut Pahor je po posvetovanjih z vodji poslanskih skupin pretekli teden ugotovil, da nihče od morebitnih kandidatov za mandatarja ne uživa zadostne podpore za izvolitev.

Kako se zadeva Balkanski bojevnik spreminja v farso

Potem ko smo konec letošnjega marca le dočakali (nepravnomočne) obsodbe v zadevi Balkanski bojevnik, eni najbolj odmevnih kriminalnih zgodb zadnjih let, zdaj obsojenci dobivajo odškodnine zaradi domnevno slabih razmer za bivanje v zaporu. To je nov dokaz, da je slovensko pravosodje resnično na napačni poti. Sodni procesi trajajo predolgo, zapori oz. pripori so posledično prenatrpani in na koncu kriminalci še dobijo denar za svoje »bivanje«.

Intervjuja: Danijel Krivec in dr. Peter Verlič

O nedavnih državnozborskih volitvah in povolilnem političnem dogajanju smo se pogovarjali z novim vodjem poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Danijelom Krivcem. »Za naslednji mandat se izzivov ne bojimo. Od večjih infrastrukturnih projektov je treba omeniti celovito preureditev Železniške postaje Grosuplje z novimi nadvozi in preureditev Kolodvorske ceste v prijetno cono za pešce,« našteva grosupeljski župan Peter Verlič, ki se že pripravlja na jesenske lokalne volitve.

Ali smo Slovenci res Južni Slovani?

Strinjam se s tistimi, ki trdijo, da se slovenščina ni razvila iz antične venetščine in da Slovenci nismo potomci antičnih jadranskih Venetov. Razen toliko, kot smo deloma potomci Rimljanov ter romaniziranih in neromaniziranih Keltov, Ilirov in drugih ljudstev. Ljudstev, ki so pred slovanskim prihodom živela na prostorih današnje Slovenije in Avstrije in se ob prihodu Slovanov, Germanov in drugih ljudstev niso v celoti izselila iz naših prostorov. Kot je zapisal jezikoslovec Luka Repanšek, se brez tega med drugim ne bi mogla ohraniti keltska zapuščina v toponomiji jugovzhodnega alpskega prostora.

Lažnivi mediji in »ubogi begunci«, ki to niso!

Ko prebiramo časopise, ki jih vodijo Sorosovi plačanci, ko gledamo poročila televizijskih postaj, ki so na plačilni listi multimilijarderja Sorosa, ki je utelešenje ideje o zamenjavi evropskih narodov s podsaharskimi in arabskimi muslimani ter uničenju Evrope, kot jo poznamo, nasedamo lažni sliki. Skratka, ko poslušamo novice, ki nam jih servirajo tako imenovani MSM-mediji, kaj zlahka nasedemo sliki, ki prikazuje uboge begunce pred vojno, ki jim je Evropa dožna pomagati.

Vabljeni tudi tokrat k branju zanimivih kolumn!

V tokratni številki Demokracije lahko preberite uvodnik Jožeta Biščaka, gloso Vinka Vasleta in kolumne Vinka Gorenaka, Zlate Krašovec, Primoža Lampiča, Tine Jecl in Ivana Šokića.

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine