11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Juriš na novo vlado! Vlada dopolnila interventne ukrepe in zagotovila likvidnost gospodarstva! Levice v preteklem desetletju zanemarjala domove starejših občanov! Veliki intervju: Zdravko Počivalšek

V novi reviji Demokracija pišemo o opozicijskih politikih, ki so po uspešnem vladnem soočenju z epidemíjo koronavirusa prišli iz varnih skrivališč in začeli napdati vlado. Pri tem opozarjamo, da koronavirus še ni premagan, zato moramo biti še naprej previdni. Razkrivamo resnico o domovih starejših občanov, ki jih je v preteklosti levica močno zapostavljala. Objavljamo ekskluzivni intervju z ministrom in predsednikom SMC Zdravkom Počivalškom, ki zvrača očítke na svoj račun.

 

Po samo mesecu in pol delovanja vlade pod vodstvom Janeza Janše jo skuša novonastala levičarska formalna opozicija minirati. Njeni predstavniki brez pravih argumentov odkrito napovedujejo interpelacije, tako celotne vlade kot posamičnih ministrov.

Opozicija sistematično proti vladi

Po četrtkovi oddaji Tarča, za katero je sedaj že skoraj jasno, da je bila dobro organizirana in zrežirana, se je pritisk na vlado, ki je bil že prej velik, še povečal. Povsem očitno je, da skuša tranzicijska levica svoj marčevski »petek, trinajstega« obrniti sebi v prid in bo storila vse, da vlada pade. Pri tem ostaja v igri več scenarijev: prvi je izsiliti nove predčasne volitve, drugi pa s konstruktivno nezaupnico vrniti na premierski položaj tistega, ki je v tem mandatu na njem že bil, vendar je vrgel puško v koruzo in računal na volitve – a se je uštel.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Levičarski juriš na novo Janševo vlado!

Priča smo pravemu stampedu levičarskega sovraštva agresivne levičarske falange do nove vlade, čeprav je šele dober mesec dni na oblasti in kljub temu, da se je vlada pod vodstvom Janeza Janše izkazala z ukrepi proti pandemiji novega koronavirusa. Začelo se je z javnim pismom 75 »intelektualcev«, ki ga je dr. France Cukjati označil za pamflet, »poln zlobnih podtikanj in laži«, a ga je hkrati pozdravil, ker so se podpisniki z njim razgalili pred slovensko javnostjo tako, da se bolj niso mogli.

Novi koronavirus še vedno ni premagan!

»Najbolj se bojim kresovanj. En sam prvomajski žur lahko pripelje do katastrofe. Dovolj je, da tja pride en okuženi z novim koronavirusom, pa bo bomo v roku 14 dni imeli po 50 na novo okuženih dnevno,« je nedavno izpostavil Milan Krek z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Da novi koronavirus ni premagan, nam daje vedeti podatek, da so minulo nedeljo povečanje števila okužb s po enim novim okuženim z novim koronavirusom zabeležili v šestih občinah…

Vlada zagotovila likvidnost gospodarstva

Vlada pod vodstvom Janeza Janše je v vsega dobrih petih tednih delovanja sprejela dva pomembna zakonska predloga. Dopolnila je prvi predlog interventnih ukrepov in zagotovila likvidnost gospodarstva. Finančna blazina je tako dopolnjena, zaokrožena in dodatno usklajena. Po prvem svežnju interventnih ukrepov, ki že veljajo, je vlada sprejela tudi drugi sveženj za zajezitev epidemije z novim koronavirusom oziroma boleznijo COVID-19.

Intervjuja: Zdravko Počivalšek in Zoltán Szalai

Pogovarjali smo se s podpredsednikom slovenske vlade, ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter predsednikom Stranke modernega centra Zdravkom Počivalškom, ki je v preteklih dneh postal tarča dominantnih medijev in opozicije. Z urednikom madžarskega tednika Mandiner Zoltánom Szalaiem pa smo se pogovarjali o stanju demokracije na Madžarskem, o ukrepih Madžarske ob pandemiji koronavirusa in o napadih, ki jih je sosednja država deležna od velikih medijev in mednarodnih organizacij.

Politična zloraba domov za starejše

Epidemija COVID-19 je v Sloveniji najbolj korenito posegla tja, kjer smo se vsi bali in upali, da se to ne bo zgodilo. V domove za starejše namreč, kajti novi koronavirus statistično terja največ smrtnih žrtev med starejšimi od 65 let. Prav zato je vlada uvedla stroge varnostne ukrepe zlasti v domovih za starejše, kar je sicer neprijetno, a nujno potrebno.

SARS-CoV-2: Levica žre svoje podpornike

Švedska socialdemokratska vlada se ob izbruhu epidemije COVID-19 na Švedskem obnaša nonšalantno in vztrajno zavrača uvedbo ukrepov socialnega ločevanja prebivalstva. Pri tem ne gre za naključje. Gre za tipično simptomatiko fundamentalne ideološke gnilobe evropske politične levice. Kaj se dogaja s švedsko vlado? Zakaj ne ukrepajo?

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine