12.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Janša je še v tretje postal predsednik vlade! Zlorabe organov pregona! Kako se ubraniti pred koronavirusom? Intervjuja: dr. Andrej Umek in Boris Tomašič

V novi reviji Demokracija pišemo o izvolitvi Janeza Janše za predsednika prihajajoče štirinajste slovenske vlade. Novi premier napoveduje delovanje v dobro Republike Slovenije in njenih državljanov ter vsem ponuja sodelovanje. Razkrivamo zlorabe organov pregona v primeru Franca Kanglerja. Objavljamo intervjuja z nekdanjim ministrom in članom predsedstva Zbora za republiko dr. Andrejem Umkom ter odgovornim urednikom Nove24TV mag. Borisom Tomašičem.

Predsednik SDS Janez Janša je bil v torek, 3. marca 2020, še tretjič izvoljen za predsednika vlade. To je po svoje zgodovinski dosežek glede na to, da so še malo pred tem pisali o njem kot človeku, ki je zapravil vse priložnosti in je obsojen na večno opozicijo. Položaj predsednika vlade tako prihaja v roke zmagovalca volitev 2018.

Rezultat glasovanja je pokazal, da je za Janšo glasovalo 52 poslancev, kar je sad koalicijskih pogajanj v zadnjem mesecu, odkar je odstopil dosedanji premier Marjan Šarec. Slednji je še dan pred glasovanjem v zvezi z migracijami začel nenadoma dajati odločnejše izjave, a očitno prepozno. Tudi izstop Mira Cerarja iz SMC očitno ni spremenil ničesar, kakor tudi ne petkovi protesti, ki so bili namenjeni discipliniranju SMC in DeSUS.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Zlorabe organov pregona v primeru Kangler

Zaslišanja na državnozborski preiskovalni komisiji, ki ugotavlja zlorabe oziroma politično odgovornost vpletenih v kazenski pregon nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, potrjujejo, da je bila ustanovitev komisije zelo potrebna. Preiskovalno komisijo je zahteval Državni svet RS na podlagi več kot 20 kazenskih postopkov zoper nekdanjega mariborskega župana Kanglerja, ki so se vsi končali v njegovo korist.

Intervjuja: dr. Andrej Umek in Boris Tomašič

S prof. dr. Andrejem Umkom smo se pogovarjali o aktualnem političnem dogajanju v Sloveniji in postopnem oblikovanju koalicijske vlade med strankami SDS, SMC, NSi in DeSUS. Ob štiriletnici delovanja televizije Nova24TV smo se pogovarjali tudi z njenim odgovornim urednikom Borisom Tomašičem, ki hkrati vodi oddajo »Kdo vam laže« in pogosto sodeluje v različnih oddajah kot prodoren politični analitik.

Je Republika Slovenija res imuna na koronavirus?

V Sloveniji ob koncu redakcije še niso potrdili prvega primera okužbe z novim koronavirusom, a je po mnenju pristojnih služb pričakovati, da se bo to kmalu spremenilo. Zdi se, kot da odgovorni čakajo na izvolitev novega mandatarja Janeza Janše. Koronavirus je sicer izbruhnil konec lanskega leta v mestu Wuhan v kitajski provinci Hubei.

Dovoljenja za kanalizacijski kanal v rokah tožilstva

Ministrstvo za okolje je ustavilo postopek nadzorstvene presoje izdanih gradbenih dovoljenj Upravne enote Ljubljana, Izpostave Moste Polje za graditev javnega povezovalnega kanala C0 na območju vodonosnika na Ljubljanskem polju. Hkrati so stvari predali tožilstvu. S tem so gradbena dovoljenja (teh je več) na ministrstvu legalizirali. Ljubljančani pa se vračajo spet v boj na terenu, sicer jim bodo iz vodovodnih pip kmalu tekle fekalije.

Nepredelani totalitarizem pod plaščem demokracije

Nedavna knjiga Davida Satterja ima naslov »It Was a Long Time Ago, and It Never Happened Anyway« (Bilo je že zdavnaj, tako ali tako pa se ni zgodilo) in govori o tem, kako je ruska javnost pod Putinovim vodstvom grozote komunističnega diktature ljudem izbila iz glave. Podobno se je zgodilo v Sloveniji. Velik del prebivalstva je prevzela neke vrste amnezija o resničnem izvoru nekaterih zdajšnjih razmer. Ljudje so pozabili na ponarejene volitve, pristranska sodišča, slabo gospodarstvo, cenzuro, nadzor nad univerzami, skrite grobove, omejitve potovanj, delovna taborišča, laži, celoten ustroj totalitarne države.

Turška diaspora kot avantgarda islamizacije Evrope

Desetmilijonska turška diaspora kot avantgarda islamizacije Evrope. Turška država politično in materialno podpira islamizacijo. Na Nizozemskem se je islamistična stranka že prebila v parlament. Integracija šarije v zakonodajo je prvi korak k islamizaciji naše celine. Počasi začenjajo tudi v slonokoščenih stolpih politične korektnosti živeči zahodnoevropski akademiki, mediji in politiki dojemati, da razraščanje militantnega islama med migranti in njihovimi potomci v evropskih državah ni »lažna novica« evropske desnice, pač pa na žalost realnost.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine