14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Janez Janša: Slovenija še ni prebujena, se pa drami! Škodljiva marakeška deklaracija! Intervju: Igor Omerza in Rado Pezdir o t. i. črnih fondih in vzporedni ekonomiji!

V novi revíji Demokracija analiziramo lokalne volitve, na katerih je po osvojenem številu občinskih svetnikov prepričljivo zmagala SDS. Opozarjamo na nevarno marakeško deklaracijo, ki odpira pot množičnim migracijam iz tretjega sveta. Pišemo o Temni strani meseca. Objavljamo veliki intervju z Igorjem Omerzo in Radom Pezdirjem, ki sta govorila o kriminalnih temeljih TO in NLB. Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

 

V nedeljo, 18. novembra, so bile v Sloveniji lokalne volitve, ki so znova poudarile splošno znano dejstvo, da so nekatere trdnjave tranzicijske levice še vedno dobro zavarovane. Še zlasti to velja za Ljubljano, kjer globoka država ljubosumno varuje svoj »sveti gral« v osebi Zorana Jankovića. Kdor je pozorno spremljal kampanjo pred volitvami, je lahko opazil predvsem to, da so stranke vladne koalicije dejansko trasirale pot Jankoviću, saj nalašč niso hotele evidentirati »močnih« županskih kandidatov, ki bi Jankoviću jemale glasove. Najbolj prepoznaven Jankovićev tekmec Anže Logar je dosegel skoraj trideset odstotkov, sam Janković pa je s šestdesetimi odstotki osvojil nov županski mandat.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Vlada za škodljiv »globalni« dogovor o migracijah

Slovenska vladna koalicija namerava kljub opozorilom opozicijskih strank ter razburjenju in nasprotovanju večinskega dela slovenske javnosti podpisati »Globalni dogovoru o migracijah«, ki je napovedan za 10. in 11. december letos v Marakešu. Gre za najbolj škodljiv produkt v nizu dogovorov migrantoljubskega levo liberalnega lobija v Organizaciji združenih narodov, ki naj bi navzven »urejali problem migracij«, dejansko pa spodbujajo priseljevanje iz tretjega sveta v zahodne države ter posledično uničenje naše tradicije in kulture, našega načina življenja nasploh. To pa je tudi cilj teh lobijev, ki ga poniglavo skrivajo za navideznim človekoljubjem. Omenjeni pakt, ki ga prodajajo celo kot »nezavezujočega«, bo dejansko odprl pot za množično priseljevanje migrantov tretjega sveta.

Intervjuja: Igor Omerza in Rado Pezdir ter Nada Brinovšek

V intervjuju za Demokracijo smo se tokrat pogovarjali z raziskovalcema udbovskih arhivov in ekonomistoma mag. Igorjem Omerzo in mag. Radom Pezdirjem, ki sta nedavno izdala knjigo z naslovom Kriminalni temelji Teritorialne obrambe in NLB in s podnaslovom Šokantna razkritja ob 50-letnici Titove TO. »Izjemno sem vesela, da bo Mednarodni kongres Evropske ljudske stranke – Ženske potekal v Ljubljani in da ga pripravljamo skupaj z ženskima odboroma NSi in SLS. Tema letošnjega kongresa bo »Najprej ženske«, je v intervjuju za Demokracijo dejala poslanka SDS in predsednica Ženskega odbora SDS Nada Brinovšek.

Revija Manager: Sto najbogatejših Slovencev

Revija Manager je tudi letos objavila lestvico 100 najbogatejših Slovencev. Vrednost njihovega premoženja je za desetino višja kot lani, prvih 100 najbogatejših v državi ima kar 5,7 milijarde evrov premoženja. Za primerjavo: vrednost 5,7 milijarde evrov je približno dve tretjini letnega državnega proračuna. Kako bogati so nekateri, kaže podatek, da ima 100 najbogatejših Slovencev v lasti 24,2 milijona evrov premoženja. Pri večini najbogatejših njihovo premoženje predstavljajo lastniški deleži v različnih podjetjih. Nekateri podjetniki so v zadnjih letih deleže prodali, zato so vrednotili deleže prejetih kupnin, pridobljenih iz prodaje. V skupni vrednosti 5,7 milijarde evrov je od kupnin že približno četrtina zneska ali okoli 1,4 milijarde evrov.

Evropska platforma spomina in vesti v Ljubljani

Dr. Andreja Valič Zver: Ko sem bila po predsedovanju slovenskemu Društvu učiteljev zgodovine in uspešno izvedenem projektu Človekove pravice in poučevanje zgodovine leta 2008 povabljena na prvo evropsko javno tribuno o kršitvah človekovih pravic v totalitarnih režimih, se v resnici nisem zavedala, na kakšno pot se podajam. Zaznamovana z družinsko izkušnjo zaradi po drugi svetovni vojni umorjenih dedka in strica sem razumela, da me življenje izziva z novo preizkušnjo, ki ne bo pospremljena z ovacijami, pač pa se mi obetajo trnje in mnoge pasti.

Poljska: Patriotizem in gospodarska rast

Poljsko domoljubje in nacionalni ponos gre v nos levo liberalnim elitam. Analitiki napovedujejo poljskemu gospodarstvu v naslednjem letu največjo rast med evropskimi državami. Poljska vztraja, da ne bo spuščala v državo migrantov iz tretjega sveta. Novembra je bila ob stoti obletnici obnovitve poljske samostojnosti na Poljskem vrsta proslav, ki so dosegale vrhunec z javnimi manifestacijami 11. novembra. Najštevilčnejša je bila seveda manifestacija v Varšavi, ki se je je udeležil tudi poljski državni vrh na čelu s predsednikom Andrzejem Dudo.

Na Švedskem kar mrgoli islamskih ekstremistov

Švedska varnostna policija Säpo je že pred meseci objavila podatek, da v njihovi državi živi okrog dva tisoč islamskih ekstremistov, a je ta podatek pred kratkim dopolnila z rezultati podrobne preiskave vseh ekstremističnih gibanj na Švedskem oziroma raziskave, ki se je osredotočila predvsem na posameznike z ekstremističnimi verovanji, iz katere izhaja, da je na Švedskem 785 islamskih ekstremistov, ki predstavljajo neposredno grožnjo za teroristične napade.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine