0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Evropa in Slovenija na robu novega pekla! Šarec nima programa, niti vizije, zato obračunava s kritiki! SDS za digitalizacijo Slovenije! Intervjuja: dr. Janez Jerovšek in Drago Gajo

V novi reviji Demokracija ekskluzivno objavljamo pričevanje, ki razkriva, kaj se dogaja za zidovi azilnih domov. Predozirani azilanti norijo, napadi in spopadi z noži postajajo del vsakdanjika. Píšemo o prvi obletnici nesposobne in neučinkovíte Šarčeve vlade, prihajajoči Evropski komisiji in novi invaziji islamskih migrantov na Evropo. Objavljamo intervjuja s sociologom dr. Janezom Jerovškom in z glasbenikom Dragom Gajom.

 

Naš anonimni vir iz azilnih domov in sprejemnih centrov opozarja, da so tamkajšnje razmere že zdaj kaotične in da praktično vsak dan prihaja do izgredov. Povrh vsega pa je Slovenija povsem nepripravljena na zelo verjeten naval migrantov, ki ga napoveduje Erdogan. Varnostne službe po Evropi za to jesen napovedujejo nov množični vdor muslimanskih migrantov v Evropo, kar je tudi posledica političnega zaostrovanja med Turčijo in EU. Naš vir opozarja, da so v azilnih domovih razmere že zdaj nevarne in kaotične. Nas torej čaka katastrofa?

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Šarčeva koalicija nima programa, niti vizije

Polurne seje vlade, manko gradiv, ki iz medresorskih usklajevanje romajo na vlado in v državni zbor, simulirani »spori« z Levico, stagnacija zdravstva … vse to kaže le eno: vlada Marjana Šarca ne vlada, ampak v prostem teku čaka, kaj bo jutri. Če je Kosobrin rekel, da za vsako bolezen raste rož’ca, bi v tej koaliciji lahko rekli, da se za vsak koalicijski debakel najde en butast šarcizem.

»Slovenijo postaviti v osrčje razvoja digitalizacije«

»Slovenijo želimo postaviti v osrčje razvoja digitalizacije in verjamemo, da lahko na podlagi predstavljene resolucije poskrbimo za uspešno in humano digitalno prihodnost,« so prepričani v SDS, ki vladi priporoča, da digitalizacijo vključi med prednostne naloge predsedovanja Svetu EU v letu 2021. Predsednik SDS Janez Janša, poslanec SDS Franc Breznik, Mitja Glavnik (Kriptovalute.si) in Peter Trček (Low Coins, predsednik Blockchain Think Tank Slovenia) so minulo sredo v Celju predstavili resolucijo o digitalni preobrazbi Slovenije.

Intervjuja: dr. Janez Jerovšek in Drago Gajo

S sociologom in publicistom dr. Janezom Jerovškom smo se pogovarjali o komunistični revoluciji, ki je slovenski narod med drugo svetovno vojno in po njej močno prizadela. Govorila sva tudi o počasnem odpravljanju krivic, ki jih je povzročil komunistični režim, vladi in premierju Marjanu Šarcu. Objavljamo pa še en zanimiv intervju. Drago Gajo in Jazz Club Gajo sodita med žive legende slovenskega džeza. Ne le zaradi izjemne kvalitete samega Gaja kot glasbenika in kluba z njegovim imenom, ki pomeni pomemben prispevek k slovenski kulturi, ampak tudi zaradi njegovega donkihotskega boja za obstanek kluba, v katerem živi džez. Veliko razlogov in izzivov torej za pogovor z Dragom Gajem.

Pasti demagoškega in škodljivega predloga Levice

Po predlogu Levice bi celotno breme zdravstva padlo na delovno aktivno populacijo; namesto sedanjih 1,5 milijona zavarovancev bi v zdravstveno blagajno prispevalo le še 900 tisoč delovno aktivnih. Hkrati bi se zmanjšala konkurenčnost gospodarstva, najverjetneje tudi neto plače, v zdravstvu pa s tem ne bi rešili ničesar. Vladna koalicija je v koalicijski sporazum med drugim zapisala ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Lekarniška zbornica noče nižjih cen zdravil

Nedavno smo lahko brali, da je Lekarniška zbornica Slovenije, ki jo vodi Miran Golub (član SMC), objavila škandalozen javni razpis za nabavo zdravil za javne lekarne, na katerem omejuje višino popustov in onemogoča nižje cene. Skoraj 1,1 milijarde evrov vreden razpis lekarniške zbornice za nakup zdravil na recept za štiri leta za potrebe 24 javnih lekarniških zavodov se kaže kot farsa.

Sredina boljše izhodišče za kolaboracijo

Ni presenetljivo, da je napoved nove sredinske usmeritve stranke Nova Slovenija, ki jo je v začetku avgusta predstavil njen predsednik Matej Tonin, takoj odmevala v glasilih nedemokratične levice, z osrednjim intervjujem v tedniku Delo (in na spletu še z drugim). Podobno pred tem so takoj v istem glasilu odmevale obtožbe prvaka opozicije iz intervjuja s prejšnjo predsednico Ljudmilo Novak.

Odkriti pozivi k pobijanju belih Evropejcev

Deset tisoče migrantov se prek Bosne premika proti zahodu. Med njimi so tudi islamistični teroristi. Nasilje migrantov v Evropi narašča. Migrantski raper poziva k pomoru belcev. Premožni mestni kvarti na Švedskem najemajo zasebne varnostne službe. Število posilstev v Stockholmu skokovito narašča. No, bosanske oblasti pa so prejšnji teden objavile klic na pomoč, saj so njihove zmožnosti obvladovanja migracij izčrpane do konca. V Bosno namreč prihaja dnevno vsaj sto petdeset novih migrantov…

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine