12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Dve katoliški žrtvi, enaka rdeča zarota! Intervju z dr. Tadejem Strehovcem! Logar se bo soočil z Jankovićem! Islamizacija Evrope se nadaljuje!

V novi reviji Demokracija objavljamo intervju z dr. Tadejem Strehovcem, ki ga želi rdeča inkvizicija spraviti za zapahe. Pišemo o poslancu in občinskem svetniku Anžetu Logarju, ki se bo na lokalnih volitvah soočil z razvpitim in korupcije osumljenim ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Razkrivamo, kako se islamizacija Evrope nadaljuje in kako črnski reper poziva celo k obešanju belcev! Vabljeni k branju Demokracije!

 

Pogovarjali smo se s frančiškanom, teologom, predavateljem, generalnim tajnikom Slovenske škofovske konference in ustanoviteljem ter direktorjem Zavoda za družino in kulturo življenja Kul.si dr. Tadejem Strehovcem, ki je tarča levičarskih aktivistov oziroma zagovornikov splava. Zaradi tega mu na Okrajnem sodišču v Ljubljani neupravičeno celo sodijo.

Gospod Strehovec, konec avgusta se je začelo sojenje zoper Zavod za družino in kulturo življenja in vas kot njenega ustanovitelja in direktorja. Tožilstvo vam očita spodbujanje sovraštva, nasilja oziroma nestrpnosti na spletnem portalu 24kul.si. Ovadbo zoper zavod oziroma vas je leta 2016 vložila skupina levičarskih aktivistov zaradi članka Seznam članov abortivnega lobija, ki nasprotuje pravici do življenja nerojenih punčk in fantkov!, objavljenega na spletni strani 24kul.si 16. februarja 2016. Lahko za uvod našim bralcem pojasnite, o čem je govoril ta članek?

Omenjeni članek vsebuje objavo peticije, v kateri so podpisniki zahtevali od policije in vlade, da prepove molitev za nerojene otroke pred ljubljansko ginekološko kliniko. V članku so bili podpisniki postavljeni v okvir skupine, ki se na zakonodajni ravni zavzema za končanje življenja nerojenih otrok ter za odvzem temeljnih ustavnih in človekovih pravic katoličanov, ki so za te otroke molili. Šlo je za obliko solidarnosti in pravico simpatizerjev našega zavoda, da se prek spletne strani 24kul.si seznanijo s takšnimi nestrpnimi javnimi pozivi, ki so bili namenjeni policiji in vladi, in se jim zoperstavijo.

Kakšen pa je bil namen objave tega seznama? Obramba Zavoda Božji otroci in nerojenih nedolžnih otrok?

Še več. Šlo je za kritiko družbene skupine, ki je s pozivom želela izsiliti od države, da katoličanom omeji ustavne pravice do verske svobode, svobode izražanja in svobode javnega zbiranja. Z objavo te peticije in podpisnikov smo želeli javno okrepiti mnenje, da so takšni pozivi neprimerni in uperjeni zoper temeljne ustavne pravice v tem primeru katoličanov.

Celoten intervju preberite v reviji Demokracija!

 

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Bodo lokalne volitve prinesle nov veter v občine?

Po junijskih državnozborskih volitvah so pred nami lokalne volitve, ki bodo v skladu z novelo zakona o lokalnih volitvah 18. novembra, morebitni drugi krog županskih volitev pa bo potekal 2. decembra. Volilna opravila so začela teči 3. septembra. Nedvomno bodo prihajajoče lokalne volitve nov politični test za politične stranke kot tudi lokalne liste. Najzanimivejši spopadi bodo potekali v mestnih občinah. Glavni spopad pa bo potekel v Ljubljani med razvpitim ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in ljubljanskim občinskih svetnikom ter poslancem SDS dr. Anžetom Logarjem.

Slovenski državni gozdovi – zlata jama za izbrance

Cerarjeva vlada je marca 2016 ustanovila državno podjetje Slovenski državni gozdovi, ki upravljajo s petino slovenskih gozdov. Sedež je v Kočevju, vanj so prelili 20 milijonov davkoplačevalskih evrov, kmetijsko ministrstvo jim redno nakazuje še dodaten denar. Kadri so politično nastavljeni, denarja imajo kot pečka. Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) v državni lasti je bila ustanovljena marca 2016. Prvo leto so imeli 25,7 milijona evrov prihodkov, lani že 58,3 milijona evrov.

Intervju: dr. Tadej Strehovec in Janko Boštjančič

Pogovarjali smo se s frančiškanom, teologom, predavateljem, generalnim tajnikom Slovenske škofovske konference in ustanoviteljem ter direktorjem Zavoda za družino in kulturo življenja Kul.si dr. Tadejem Strehovcem, ki je tarča levičarskih aktivistov oziroma zagovornikov splava. Zaradi tega mu na Okrajnem sodišču v Ljubljani neupravičeno celo sodijo.

Pogovarjali smo se tudi z Jankom Boštjančičem, direktorjem Parka vojaške zgodovine v Pivki. Prvi razstavni eksponati so bili tanki, a tam lahko vidimo še obsežno vojaško-zgodovinsko razstavo, vključno z impresivno predstavitvijo slovenske osamosvojitve in vsako leto obiščemo festival.

Zoran Janković gradi vodovod »po svoje«

»To je atentat na demokracijo,« pravi glavni protagonist protesta Aleš Mrzel. »Prišli so na dve parceli, ki sta v zasebni lasti. Nimajo nobenega dovoljenja, nobenega podpisa, niti gradbenega dovoljenja. In to vedo. Z bagerji so prišli po naročilu Mestne občine Ljubljana …« Minulo sredo sva se s fotografinjo odpravili na teren, da bi se prepričali, kaj se dogaja na poljih blizu Roj pri Ljubljani, tam, kamor so konec leta 2006 naselili romsko družino Strojan, v bližini pa so tudi vojaški objekti. Skupina moških je stala med traktorjem in dvema avtomobiloma, v zraku pa ni bilo čutiti le neprijetnega vonja gnojnice s polj, ampak tudi napetost med zbranimi.

Drugorazredni državljani − delavci migranti

Noro: Finančna uprava Republike Slovenije pošilja položnice za dohodnino tudi v višini 32 tisoč evrov, ki jih ljudje nikakor ne morejo plačati. Tokrat pišemo o prizadetih delavcih migrantih, ki delajo v Republiki Avstriji. V Sloveniji je več kot 12 tisoč delavcev migrantov, večina med njimi dela v sosednji Avstriji. Tja se podajajo iz različnih razlogov, večkrat kot želja po višjem zaslužku je to nujnost, saj z delom doma ne morejo preživeti ali pa dela sploh nimajo.

Islamizacija Evrope se nadaljuje! »Obesite belce!«

V Kölnu je turški predsednik (glede na njegove zadnje spremembe turške ustave in obnašanje bi bilo vsekakor primerneje, da ga imenujemo z resničnim nazivom – sultan) Erdogan odprl največjo mošejo v Evropi. Njegove ambicije, da bi postal vodja muslimanskega sveta, samo rastejo, medtem ko evropski politiki še kar ne vejo, kaj bi sami s sabo in s svojimi državami − ali pa vedo in to sprejemajo, ker so podkupljeni, plačani, izsiljevani. V Hamburgu so luteransko cerkev, zgrajeno v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, muslimani letos spremenili v mošejo in jo pred nekaj dnevi slovesno odprli za svoje vernike.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine