11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Dr. Anže Logar: V osrčje programa postavljam ljudi, ne betona! Razkrivamo povezave med SDV in KOS! Globoka država želi dokončno prevzeti ustavno sodišče!

V novi reviji Demokracija objavljamo veliki intervju s kandidatom za župana Ljubljane Anžetom Logarjem, ki v osrčje programa postavlja ljudi, ne betona! Razkrivamo povezave med zloglasno Udbo in Kosom in kako želi globoka država pod vodstvom Milana Kučana popolnoma prevzeti ustavno sodišče. Objavljamo zanimive kolumne Jožeta Biščaka, Vinka Vasleta. Bernarda Brščiča in drugih! Vabljeni k nakupu Demokracije!

 

Gospod Logar, glede na to, da ste poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, izvoljeni na listi Slovenske demokratske stranke, naj vas najprej vprašam, kako ocenjujete prve tedne delovanja Šarčeve vlade?

Težko karkoli ocenjujem, ker ni kaj oceniti …

Vas karkoli glede te vlade preseneča?

Deluje tako, kot sem pričakoval. Torej vse za to, da se nič ne spremeni. Nakazuje pa se, da bo šla Šarčeva vlada pri tem še v večji ekstrem. Test bo imenovanje ustavnega sodnika. Imamo izjemno priložnost, da med ustavne sodnike izvolimo Verico Trstenjak, vrhunsko mednarodno priznano pravno strokovnjakinjo. Vsaka normalna koalicijska večina bi takšno priložnost zgrabila z odprtimi rokami.

Kako pa delujejo kot koalicija petih oziroma šestih strank v državnem zboru?  

Tu preseneča samo poskus prevlade Alenke Bratušek. Ali je to zgolj v funkciji kampanje pred lokalnimi volitvami za kakšen svetniški sedež več ali pa ima dejansko ambicijo voditi vlado, bomo videli kmalu. Zdi se, da bo z vsebinsko usmeritvijo na upokojensko generacijo pohrustala DeSUS. Na naslednjih volitvah zna imeti torej DeSUS silne težave z vstopom v parlament. Konec mandata bo očitno zaznamovan tudi s samoizpraznjenim SMC, LMŠ pa bo na meji parlamentarnega praga. Ker si Levica ne bo upala uporabiti svojega nadkoalicijskega položaja, ki bi precej predčasno povzročil padec vlade, tudi ne bo med večjimi »dobičkarji« te koalicijske zgodbe.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Kaj so počeli pripadniki in sodelavci KOS (2. del)

Pred dobrim mesecem smo objavili imena s seznama pripadnikov in sodelavcev KOS. Zdaj dodajamo nekaj novih imen. Dokumet priča o tem, da stare strukture v Sloveniji ob prehodu v demokracijo niso bile razgrajene, potrjuje pa tudi (so)delovanje KOS in SDV. Dolgo že opozarjamo, da živimo v sistemu, ki še vedno deluje po preverjenih načinih, ki jih je jugoslovanski režim izpilil do potankosti in so med drugim zbrani v knjigi Romana Leljaka Predpisi o metodah in sredstvih dela Udbe in Kosa.

Na ustavno sodišče želijo namestiti Kučanovo izbranko

Globoka država namerava na mesto ustavnega sodnika ustoličiti Kučanovo kandidatko Katjo Šugman Stubbs, desno roko Kučanovega prijatelja Ljuba Bavcona, za katero navajajo, da je avtorica prvostopenjske sodbe v zadevi Patria. Če se to res zgodi, bo ustavno sodišče povem spolitizirano. Ustavni sodnici Jadranki Sovdat se mandat izteče decembra, sodnika, ki jo bo nadomestil, pa bi v državnem zboru lahko imenovali že na novembrski seji. Je pa to odvisno od strank, ki imajo v državnem zboru poslance.

Intervjuja: dr. Anže Logar in dr. Tomislav Sunić

Dva tedna pred lokalnimi volitvami smo se pogovarjali s poslancem in predsednikom Mestnega odbora SDS Ljubljana dr. Anžetom Logarjem, ki s široko podporo izvorno demokratičnih, evropsko razvojno usmerjenih političnih sil kandidira za župana Ljubljane. Pred njim je veliko soočenje z razvpitim ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, ki se utaplja v korupcijsko-mafijskih aferah, a je še vedno favorit.

Prejšnji ponedeljek je bila v ljubljanski mestni knjižnici napovedana predstavitev slovenskega prevoda knjige Alaina de Benoista »Manifest za evropski preporod«. Zaradi pritiskov politične levice je knjižnica prestavitev zadnji hip odpovedala. Dr. Tomislav Sunić bi moral sodelovati na pogovornem večeru ob predstavitvi knjige, namesto tega pa je privolil v krajši pogovor za našo revijo.

Zakaj mora Janez Janša vztrajati v politiki?

V zadnjem času je bilo mogoče zaslediti v javnosti več pavšalnih izjav, da bi se moral Janša umakniti s položaja predsednika SDS in celo s politične scene, češ da je s svojo stranko nosilec sovražnega govora, veliki luzer pa da ljudi deli in ne povezuje ipd. In to govorijo celo nekateri politiki in javne osebnosti pomladne opcije, kot npr. tudi nekateri komentatorji Reporterja, kar je negativno odjeknilo med naročniki in bralci tednika.

Je odstop Angele Merkel začetek konca?

Angela Merkel je napovedala svoj odhod z mesta voditeljice stranke CDU, ne pa tudi z mesta kanclerke. Pritisk k odhodu je posledica niza slabih volilnih izidov CDU. Odstop kot premeten politični manever. Ali Angela Merkel cilja na položaj predsednice Evropske komisije? Prejšnji teden je za močnejši politični pretres poskrbela nemška kanclerka Angela Merkel, ki je napovedala, da se čez nekaj tednov na rednem zasedanju Krščanskodemokratske unije (CDU) ne bo več potegovala za mesto predsednice, se pravi, da se odpoveduje vodenju stranke, ki jo vodi že osemnajst let, vse od leta 2000.

Brazilija se je končno zasukala v desno

Brazilija je izvolila desnega predsednika. Levičarji kot po navadi kričijo o diktaturi in o tako rekoč koncu sveta. Bolsonaro pa napoveduje oster spopad z razvejeno korupcijo in s kriminalom, ki je posledica dolge levičarske vladavine. Z izvolitvijo desnega predsednika se je Brazilija krepko zasukala v desno. Jair Bolsonaro je v svojem predvolilnem programu napovedal oster rez z dosedanjo politiko, še posebno s politiko trinajstih let vladavine Lule da Silve in Dilme Rouseff.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine