13.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

V novi reviji Demokracija: Branko Hafner, mož iz ozadja Marjana Šarca

Zavedeti se moramo, da je Marjan Šarec narejen »novi obraz«, za njim pa stojijo možje iz preteklega režima.Marjan Šarec je stopil skozi vrtljiva vrata Branka Hafnerja, nekdanjega predsednika sveta Liste Toneta Smolnikarja in lastnika podjetja Venera kozmetika.

Ni naključje, da se je v politiki, tako lokalni kot državni, pojavil Marjan Šarec, znan kot zabavljač v podobi vaškega posebneža Ivana Serpentinška. Čudili smo se, kako lahko takšen profil človeka sploh vstopi v resno politiko, a kot kaže, je socialistična propaganda ugotovila, kaj bi ga lahko ljudje »kupili« kot nov obraz. Najprej kot župana, zdaj pa stare sile Šarca »prodajajo« kot nov, svež obraz, primeren za prihodnjega premierja. Tranzicijska levica oblast pač jemlje resno in si ne želi presenečenj, zato uporablja preverjene zvijače. Spomnimo se le dokumenta iz Arhiva RS, kjer lahko beremo, kako so člani Socialistične zveze delovnega ljudstva Slovenije (SZDL) leta 1975 načrtovali oblikovanje skupine za psihološko-propagandne aktivnosti, ki bi jo vodil Milan Kučan, ukvarjala pa bi se s širjenjem propagande in protipropagande. Identične udbovsko-komunistične metode se še sedaj uporabljajo z asistenco dominantnih medijev za onemogočanje opozicije in vztrajanje na oblasti skozi celotno tranzicijo. Zato moramo vedeti, da je Marjan Šarec narejen »novi obraz«, za njim pa stojijo možje iz preteklega režima.

Po Smolnikarju Šarec

Ni naključje, da Marjana Šarca potiskajo v ospredje in da je na vseh soočenjih med predsedniki oziroma predstavniki državnozborskih strank. Že uvodoma smo zapisali, da tranzicijska levica ničesar ne prepusti naključju, zato so pred tem, ko je začela razpadati stranka narejenega »novega obraza« Mira Cerarja, že pripravljali »nov obraz«, tokrat Marjana Šarca, zdajšnjega kamniškega župana. Marjan Šarec je že v času predvolilne kampanje leta 2010 stopil skozi vrtljiva vrata Branka Hafnerja, kot bi to rekli v udbomafijskem žargonu.

Celoten intervju objavljen v reviji Demokracija!

Petra Janša

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine