16.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

V novi Demokraciji: Sprenevedanje in licemerje levičarjev glede zunanjepolitične usmeritve sedanje vlade; Globoka država na muho vzela tako Aleksandro Pivec kot Aleša Hojsa; intervjuja: Bojan Pograjc in Rumeni jopiči

V novi številki Demokracije si lahko preberete, kako se predstavniki tranzicijske levice sprenevedajo ob svojih kritikah zunanjepolitične usmeritve Janševe vlade, češ da se od jedrnih držav EU obračajo k »vzhodni Evropi«, medtem ko so v preteklosti sami navezovali stike predvsem z Moskvo, povsem zanemarili pa ZDA. Objavljamo intervjuja z vojaškim analitikom ter državnim sekretarjem v kabinetu predsednika vlade mag. Bojanom Pograjcem ter gibanjem Rumeni jopiči, razkrivamo pa tudi, kje visijo največje slovenske zastave in kako skuša globoka država spodnesti vlado preko napadov na Aleksandro Pivec in Aleša Hojsa.

Levica obtožuje Janševo vlado, da zanemarja »jedrne države« EU in vleče Slovenijo na Vzhod. Obtožbe levice so kot ponavadi lažne. Prav levica politično vleče Slovenijo proti vzhodu. Evropa zahod na splošno nista bila nikoli intimna opcija slovenskih levičarjev.

Slovenska levica je v zadnjem obdobju v boju proti vladi Janeza Janše iznašla novo floskulo, ki jo, tudi s pomočjo levo usmerjenih medijev, nabija tako rekoč brez prestanka. Ta najnovejša floskula se imenuje »jedrne države (Evropske unije)« in se uporablja predvsem v obliki tarnanja, češ, da nas vlada Janeza Janše zunanjepolitično oddaljuje, celo trga od EU in kakor pravijo »rine na Vzhod«. Levica se sicer ni potrudila, da bi natančno pojasnila, kaj smatra pod »jedrnimi državami«. Ali gre za prvotne članice Skupnosti za premog in jeklo iz katere je nastala Evropska unija (Nemčija, Francija, Italija, države Beneluksa) ali gre za članice EU v trenutku našega pristopa leta 2004 (vse prej naštete plus Avstrija, Grčija, skandinavske države, britansko otočje in iberski polotok). V slednjem primeru bi bilo malce nerodno, kajti ena izmed » kluba jedrnih držav 2004« je medtem že zapustila Unijo. No, verjetno niti samim levičarjem ni čisto jasno, katero serijo jedrnih držav imajo v mislih, sicer pa to zanje tudi ni važno, glavno, da se dobro (in učeno) sliši in da lahko floskulo nabijajo v nedogled.

Več si lahko preberete v novi številki Demokracije!

V novi Demokraciji si še preberite:

Globoka država ruši tako Aleksandro Pivec kot tudi Aleša Hojsa

Globoka država stopnjuje pritisk in hoče narediti vse, da bi vlada padla. Očitno je razlog tudi v tem, da je notranji minister Aleš Hojs odredil revizijo kriminalističnih preiskav na NPU, zaradi česar se mnogi tresejo. Globoka država tudi zato skuša še bolj intenzivno rušiti Aleksandro Pivec, tokrat kar preko poslancev DeSUS. Aleksandra Pivec se je v ponedeljek, 10. avgusta, sestala s poslanci svoje stranke in jim predložila dokumentacijo, ki dokazuje naravo njenih zasebnih in poslovnih obiskov na Krasu ter v Izoli. A za zdaj kaže, da njeni argumenti poslancev niso prepričali.

Največje slovenske zastave – kje visijo?

Največja zastava na drogu v Sloveniji stoji na blejskem golf igrišču, njena dolžina je kar 9,5 metra. Zastava v Arnovskem gozdu v Arji vasi pri Žalcu, ki je v zadnjih dneh obkrožila splet, pa je dolga 9 metrov. Seznam največjih zastav je na svoji spletni strani objavilo Društvo Heraldica Slovenica. V društvu so v fazi zbiranja predlogov za uvrstitev na lestvico in si želijo, da bi do njih prišla tudi informacija, da morebiti obstaja zastava, ki je daljša od 10 metrov.

Intervjuja: mag. Bojan Pograjc in Rumeni jopiči

»Slovensko vojsko izgrajujemo in obenem moderniziramo v prvi vrsti za svoje nacionalne potrebe v vedno bolj varnostno nepredvidljivem večpolnem svetu,« je v pogovoru za Demokracijo zatrdil mag. Bojan Pograjc, sicer državni sekretar v kabinetu predsednika vlade za področje varnosti. »Soroševa skupina je samo ena, ki pa je sicer na ulici najbolj učinkovita. Poleg soroševcev pa je tu še cel kup drugih profesionalnih zajedavcev, ki so svoje privilegije dobili v času prejšnje države in jih danes močno in vztrajno ohranjajo,« so v intervjuju za Demokracijo zatrdili predstavniki gibanja Rumeni jopiči.

Izvor Slovencev ne bo več drugorazredno vprašanje

Geneza slovenskega naroda še dandanes ostaja siva lisa slovenske zgodovine. Marsikdo se bo spomnil, da smo Slovenci zgolj del (južnih) Slovanov, slednji pa so v Evropo prišli nekje izza Karpatov. Ne glede na jezikovno plat slovenstva, ki nesporno temelji na slovanski osnovi, se lahko vprašamo: kako smo Slovenci sploh nastali? Vendar pa velja spomniti, da vsako leto v začetku avgusta v okviru Gorniškega tabora dr. Henrika Tume poteka simpozij o izvoru slovenstva in tudi letos je bilo tako. Kot kaže, naj bi bil letošnji simpozij odločilen, saj je predsednik vlade Janez Janša napovedal ustanovitev inštituta, ki se bo ukvarjal s preučevanjem in raziskovanjem slovenskega staroselstva.

Janez Remškar: Ali še pomnite, tovariši?

Spoštovane Slovenke, Slovenci, delavci, kmetje, študentje, diplomanti srednjih, visokih in višjih šol naravoslovnih ved, družboslovci, podjetniki – ali še pomnite, kdo so bili začetniki »naše« proletarske revolucije v Sloveniji pred 2. svetovno vojno in kakšne šole, kvalifikacije, kompetence, izkušnje z delom so imeli? Večinoma so bili slabo šolani, izšli so iz socialno deprivilegiranih krogov. Vodilni so bili najbolj radikalni, z izrazitim socialnim sovraštvom, in na začetki svoje politične aktivnosti so govorili o enakosti!

Prinašalci okužb in bizarnih navad

Migranti še naprej nemoteno prihajajo v Evropo. Razlogi ostajajo nespremenjeni: vpliv kulturnega marksizma, neenotnost Evropske unije in njena neodločnost pri uporu režiserjem t. i. marakeškega sporazuma. Ključen je tudi vpliv Turčije, ki lahko Evropo izsiljuje z migranti in krepi svoj vpliv. Kot so nedavno poročale svetovne tiskovne agencije, je Turčija sprožila ladijsko iskanje nahajališč nafte in plina, s tem pa je močno vznemirila Grčijo, saj je posegla tudi v njeno morje. Za zdaj je Turčija stopila korak nazaj, a vprašanje je, kdaj bo sledila podobna akcija – vse to pa je seveda povezano s kapljanjem migrantov z jugovzhodnega roba stare celine

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine