22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

V novi Demokraciji: Sluge globoke države; Radodarno podeljevanje državljanstev; LGBT nad slovensko slovnico; Intervjuja: Lucija Ušaj Šikovec in Jože Tanko

V novi reviji Demokracija razkrivamo posebno skupino za obračun s Slovensko demokratsko stranko in z Janezom Janšo. S podatki dokazujemo, da bomo Slovenci kmalu postali manjšina v lastni državi. Objavljamo intervjuja s pravnico Lucijo Ušaj Šikovec in z vodjo poslanske skupine SDS Jožetom Tankom ter zanimive kolumne. Vabljeni k nakupu Demokracije! Šestnajst strani več za isto ceno!

 

Po mnenju poznavalcev znotraj organov pregona obstaja posebna skupina, ki je zadolžena za obračun s Slovensko demokratsko stranko. Gre za ljudi, ki zlorabljajo policijo in tožilstvo za politične potrebe. To je še posebej vidno v predvolilnih obdobjih, ko poskrbijo, da se s politično motiviranimi preiskavami, ovadbami in sodnimi postopki poskrbi za ohromitev oziroma nevtralizacijo SDS pod vodstvom Janeza Janše.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V novi številki reviji Demokraciji preberite še:

Bomo Slovenci postali manjšina v lastni državi?

Ob aktualnem dogajanju v zvezi z novim migrantskim valom, ki že pritiska na južno mejo Slovenije, se postavlja vprašanje, kakšna bo demografska podoba Slovenije čez nekaj let. Znano je namreč, da si evropska levica zelo prizadeva čim bolj »oplemenititi« izvirno evropsko prebivalstvo s prišleki z Bližnjega vzhoda in iz Afrike. Se spominjate legendarnega liberalnega zakona o državljanstvu iz začetka devetdesetih let? Omenjeni zakon je omogočal pridobitev slovenskega državljanstva brez velikih težav vsem, ki so imeli stalno prebivališče v Sloveniji do njene osamosvojitve, rojeni pa so bili v kateri od drugih nekdanjih jugoslovanskih republik. Kakorkoli že, od osamosvojitve dalje pa vse do danes je slovensko državljanstvo prejelo več kot petdeset tisoč tujcev, največ od teh jih izvira iz Bosne in Hercegovine.

Intervjuja: Lucija Ušaj Šikovec in Jože Tanko

Odvetnica Lucija Šikovec Ušaj je kot rojena Ljubljančanka navezana na svoje mesto, prijatelje, s katerimi je odraščala, na posamezne mestne predele. Vendar je tudi žalostna. Ko se ozre skozi okno na hodniku Družinskega sodišča, nekdanje Gospodarske zbornice Slovenije, od koder ne vidi več Alp, ali ko stoji na križišču Gosposvetske in Tivolske ceste in vidi džamijo in ne zasneženih vrhov, to ni več kraj, kjer želi živeti, ko bo upokojena. O delovanju sedaj že razpuščenega Državnega zbora Republike Slovenije in aktualnem političnem dogajanju smo se pogovarjali z vodjo poslanske skupine Slovenske demokratske stranke ter izkušenim in prekaljenim poslancem Jožetom Tankom, ki je bil v preteklosti med drugim tudi župan občine Ribnica.

Ko LGBT lobiji ugrabijo slovensko slovnico

Glede na to, da je do volitev manj kot mesec dni, se temperatura vse bolj dviguje. Vse bolj pa je tudi jasno, da bi v primeru vnovične zmage levice prišlo do velikih sprememb, pri čemer bi verjetno usodne spremembe doživela celo – slovenska slovnica. Če smo se v minulih desetih letih večinoma ukvarjali z referendumi, prek katerih je bila vsaj dvakrat zavrnjena družinska zakonodaja, ki so jo vsilili lobiji LGBT po novi levičarski paradigmi, za katero je sedanja sestava družine (oče, mati, otrok oz. otroci) samo trenutni družbeni dogovor, se bomo v prihodnje morda ukvarjali s tem, kako pravilno pisati članke, da ne bi kršili pravil spolne nebinarnosti. Povedano drugače: v primeru takšnih sprememb bo moral avtor teh vrstic, če bo hotel še naprej ostati novinar, ta pravila obvezno upoštevati in v svojem besedilu dodajati podčrtaje.

Migranti: Posilstva in spolni odnosi z otroki

Nekoč varna in mirna Skandinavija je danes vse prej kot to. S politiko multikuturalizma in odprtih vrat za migrante z vsega sveta se to močno spreminja. V nadaljevanju predstavljajo nekaj primerov divjanja migranotv na Švedskem in Finskem. Švedska. Policija najprej sploh ni preiskovala primera, ko so starši prijavili večkratno posilstvo svoje dvanajstletne hčerke. Zganila se je šele takrat, ko je švedski novinar Joakim Lamotte začel pritiskati nanjo. Preiskava je pokazala, da je storilec sirski begunec, ki je leta 2014 kot »otrok brez spremstva« prišel na Švedsko in bil poleg dvakratnega posilstva otroka (deklico je posilil dvakrat v istem dnevu) večkrat obravnavan zaradi posesti drog, prav tako pa je večkrat grozil šoloobveznim otrokom, da jih bo posilil in ubil, grozil pa je tudi policistom.

Vabljeni k branju zanimivih analitičnih razmišljanj

V novi številki revije Demokracija njen urednik Jože Biščak razmišlja o življenju moških v času ženskih kvot. Novinarska legenda Vinko Vasle piše o »revolucionarju in politkomisarju« Titu Turnški, ki miselno še vedno živi v gozdu, sociolog Matevž Tomšič pa vladajoči politiki, ki »dirka proti dnu«. Televizijski voditelj in urednik Aleksander Rant piše, da kdor ne voli, naj ne jamra, minister za kulturo v Demosovi vladi Andrej Capuder pa o revnih in bogatih, publicist Primož Lampič pa o negativnem programu t. i. Pozitivne Slovenije. Vedno udarni, pronicljivi in politično nekorektni Bernard Brščič pa tokrat piše o krvavi dediščini Karla Marxa.

Vabljeni k nakupu Demokracije!

Šestnajst strani več za isto ceno!

Zadnje novice

Sorodne vsebine