16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

V novi Demokraciji: Razpad imperija Kučanovega vojaka Stojana Petriča; Zaradi sprege »pravosodja« in psihiatrije uničeno mlado življenje; Romana Tomc kritično o vladni pokojninski reformi; Število migrantov doseglo kritično mejo

V novi številki Demokracije ekskluzivno razkrivamo ozadje vzpona in padca gradbenega tajkuna Stojana Petriča, sicer vidnega člana Kučanovega Foruma 21. Razkrivamo manipulacije in izsiljevanja pri sprejemanju proračunov za leto 2020 in 2021, pišemo pa tudi, kako nam Alenka Bratušek ponuja Angeliko Mlinar kot novega mačka v žaklju za črpanje evropskih sredstev. Objavljamo intervju z evropsko poslanko Romano Tomc, ki je kritično spregovorila o politiki Šarčeve vlade v zvezi s spremembo pokojninskega sistema.

 

Sedaj je že jasno, da je turškemu podjetju Cengiz uspelo, kar v Sloveniji ni uspelo še nikomur. Na kolena je spravil Stojana Petriča, velikana in varovanca Milana Kučana, ki je vmes že sanjal, da uteleša Slovenijo, na bridkem koncu svojih nedoseženih sanj pa bo, kot kaže, samo lovil milijončke, ki jih je skril po davčnih oazah, in bral članke o sebi, ki mu jih pišejo njegovi novinarji, dokler bo sploh še lastnik medijev. In verjetno bo tu potekal najpomembnejši boj za njegovo zapuščino, ker bo lov na plen ali ohranitev medija, ki že danes diha na škrge, neizprosen. Mogoče pa je tudi Delo že zrelo za ustreznega tujega lastnika? Samo kako bodo potem Murgle pisale scenarije volitev? In kaj bo z dvornimi tiskarji javnomnenjskih napovedi? In kaj bo z volitvami?

Več o tem si lahko preberete v novi Demokraciji!

V novi številki Demokracije si lahko še preberete:

Zaradi »pravosodja« uničeno mlado življenje

Zgodba Blaža Starca je še ena v nizu zgodb drugorazrednih državljanov, ki mu je slovensko pravosodje, bolje rečeno krivosodje uničilo mlado življenje – njemu in njegovemu dekletu, saj sta si začela ustvarjati skupno prihodnost. »Nimaš kaj narediti,« so bile besede našega sogovorca. »Na institucije se v Sloveniji ne morete zanesti.« 

Proračuna sprejeta s političnim izsiljevanjem strank, ki se bojijo volitev

Poslanci koalicijskih strank LMŠ, SMC, SD, DeSUS in SAB s tokratno podporo Jelinčičeve SNS so z 48 glasovi potrdili predlog proračunov za leti 2020 in 2021. Proti jih je glasovalo 41, med njimi Robert Polnar, edini koalicijski poslanec iz stranke DeSUS. Za leto 2020 bo proračun najvišji doslej. Prihodki so določeni pri 10.773 milijona evrov, odhodki 10.358 milijonov, proračunski presežek bo predvidoma 415,2 milijona evrov.

Naveza Alenka & Angelika: bo iz te moke kaj kruha?

Potem ko je v Šarčevi vladi odstopil že drugi minister za kohezijo Iztok Purič iz kadrovskega nabora SAB, se je predsednica omenjene stranke Alenka Bratušek domislila nove »rešitve« − v vlado je povabila koroško Slovenko Angeliko Mlinar, sicer avstrijsko državljanko, ki je v drugo kandidirala za evropsko poslanko na listi SAB (prvič je kandidirala v Avstriji v stranki NEOS), vendar ji ni uspelo. Njene poslovne sledi pa vodijo do Mira Senice.

Intervju: evropska poslanka Romana Tomc

Pogovarjali smo se s predsednico Odbora za delo, družino in socialne zadeve pri Strokovnem svetu Slovenske demokratske stranke in z evropsko poslanko Romano Tomc, ki v evropskem parlamentu deluje v okviru poslanske skupine Evropske ljudske stranke (ELS). V mandatu 2019−2024 je tudi vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v evropskem parlamentu. Kot je dejala v intervjuju za Demokracijo, pokojnine ne morejo biti socialni prejemki, kot to vse bolj postajajo sedaj, ampak pravica iz minulega vplačevanja prispevkov.

Prekarnost povzročajo globalizacija in nesposobne vlade

Prekarnost je velika težava pri nas in v svetu. V prispevku pojasnjujemo, kaj prekarno delo je, zakaj se je pojavilo in kakšna je razlika med malimi poslovneži in prekarci. Sposobna vlada lahko prekarnost odpravi relativno hitro in neboleče za gospodarstvo.

Število migrantov v Zahodni Evropi je že zdavnaj doseglo kritično točko

Migracije zabijajo žebelj v krsto evropske civilizacije. Daljnovidnejši politiki in kleriki so opozarjali na nevarnost, vendar so bili ignorirani. Globalistična kabala ima zakulisni vpliv tako na Cerkev kot politiko. Napoved, da bodo »kamele pile vodo iz Rena«, postaja vse bolj realna.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine