18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

V novi Demokraciji: Razkrivamo zamolčane zgodbe o Titu; Levičarji nam ponujajo bankrot; Afera Kemis; Intervjuja: Marko Pogačnik in Nada Brinovšek

V novi revíji Demokracíja razkrivamo, zakaj je mati Jovanke nasprotovala hčerini poroki z Josipom Brozom Titom in kako nas želi tranzicijska levica s svojim predvolilnim programom popeljati v bankrot. Pišemo o obrambi Slovenije, aferi Kemis in zmagi Viktorja Orbana. Objavljamo intervjuja z Markom Pogačnikom in Nado Brinovšek ter zanimive kolumne. Vabljeni k nakupu Demokracije! Šestnajst strani več za isto ceno!

 

Medtem ko je v Sloveniji kult oboževalcev Josipa Broza in komunistične preteklosti še vedno zelo močan in je vplivnim občudovalcem tega kulta celo uspelo preprečiti odpiranje arhivov za javnost, da bi prikrili svinjarije nekdanjega režima, je trend v drugih državah, ki so nastale po razpadu komunistične Jugoslavije, prav obraten. V Srbiji, na Hrvaškem in celo v Bosni oboževanje »NOB in revolucije« bledi in iz odprtih arhivov prihajajo podatki, ki celotno »revolucijo« in njene akterje kažejo v precej manj laskavi luči, kot je bila to praksa po letu 1945. Tukaj je kolaž do zdaj javnosti neznanih podrobnosti o Titu. Več v reviji Demokracija!

V novi številki reviji Demokraciji preberite še:

Levičarji nam ponujajo programe, ki vodijo v bankrot

SD in Levica nam ponujata utopična programa, katerih rešitev so višji davki ter večje vpletanje države v gospodarstvo in naše življenje. Ponujajo nam vzpostavitev centralnoplanskega gospodarstva, ki smo mu bili enkrat že priča in zaradi katerega je nekdanja Jugoslavija bankrotirala. Po programih SD, Levice in omrežij, ki jih podpirajo, se tudi Slovenija temu ne bi izognila.

Bo leto 2018 v znamenju politične pomladi?

Pred določitvijo datuma letošnjih parlamentarnih volitev je predvolilna kampanja v polnem teku. Že zdaj pa je jasno, da bodo to najbolj prelomne volitve po letu 1990 – odločalo se bo o dolgoročni prihodnosti Slovenije. Bomo Slovenci izrabili to veliko priložnost?

Pred štirimi leti, ko je v okviru skrajno zaostrenih okoliščin –predsednik SDS Janez Janša je moral oditi v zapor zaradi krivičnega konstrukta Patria, sodba pa je kasneje razveljavilo ustavno sodišče – na volitvah zmagala tedaj novoustanovljena »instantna« stranka SMC pod vodstvom »etičnega« Mira Cerarja, je bila udeležba na volitvah okoli 50-odstotna. Če primerjamo to z volitvami na Madžarskem zadnjo nedeljo, je bila udeležba tam skoraj 70-odstotna, kar je sedem odstotnih točk več v primerjavi z udeležbo pred štirimi leti. Je to dobra napoved tudi za trende v Sloveniji?

Marko Pogačnik: Za višje plače in nižje davke!

S poslancem SDS Markom Pogačnikom, ki je član odbora za zadeve Evropske unije, odbora za gospodarstvo ter podpredsednik odbora za finance in monetarno politiko, hkrati pa nadomestni član parlamentarne preiskovalne komisije o zlorabah v slovenskem bančnem sistemu, smo se pogovarjali o predčasnem odstopu Mira Cerarja s funkcije predsednika vlade. Z njim smo analizirali delo državnega zbora, finančni in gospodarski položaj Republike Slovenije ter institucij, ki upravljajo s podjetji v državni lasti. Pogovarjali smo se tudi o predvolilnem programu SDS. V reviji Demokracija pa objavljamo tudi intervju s poslansko SDS Nado Brinovšek.

»Celotna zgodba Kemisa temelji na laži«

Minuli petek sem se v kavarni na Vrhniki srečala z Danielom Cukjatijem (1979). Rdeča nit pogovora je bilo aktualno dogajanje v omenjeni občini, kjer je Cukjati občinski svetnik stranke SDS. Tudi o posledicah katastrofalnega požara v Kemisu sva rekla marsikatero krepko. »O čem se ta čas pogovarjate na občinskih sejah?« me je uvodoma zanimalo. »Glede na to, da se končuje mandat župana Stojana Jakina in občinskega sveta, se dejansko končujejo projekti, ki so bili vodeni do letošnjega leta,« nam pove in doda, da se o novih projektih ne pogovarjajo. »Sedaj vse stoji in se čaka novo vodstvo občine.«

Vabljeni k branju zanimivih analitičnih razmišljanj

V novi številki revije Demokracija je njen urednik Jože Biščak svojem uvodnik dal naslov Soros ni Dreyfus ali kako je zmagal Orban. Novinarska legenda Vinko Vasle piše o kratkem kurzu Kučanovega sovraštva, novinar in urednik Aleksander Rant se sprašuje kam gre Slovenije, akademik Janko Kos pa o Sloveniji znotraj Evrope. Sociolog Janez Jerovšek pa o vlogi »fake news« v uravnavanju družbenega življenja. Politično nekorektni publicist Bernard Brščič pa je dal svoji najnovejši kolumni naslov Izjemne »pokojnine«, pokojninsko parazitstvo.

Vabljeni k nakupu Demokracije! Šestnajst strani več za isto ceno!

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine