3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

V novi Demokraciji preberite: Zakaj molk o sodbi v zadevi Stephan?

Zanimivo je, da je v mnogih primerih, tudi v primeru Novič, ustaljena praksa, da sodbo prejmejo »posvečeni« mediji prej, kot je ta vročena strankam v postopku. Zakaj je v zadevi Stephan drugače? Kaj je treba skriti? In zakaj?

 

Minuli teden smo izvedeli, da je ljubljanska okrožna sodnica Sinja Božičnik že pred časom odposlala pisno sodbo strankam v zadevi Stephan. To nam je potrdilo tudi Okrožno sodišče v Ljubljani. Zanimalo nas je tudi, ali so stranke v postopku sodbo že prejele in ali se je obramba dr. Michela Stephana že pritožila.

Kdo so stranke v postopku?

Okrožno sodišče v Ljubljani nam je kratko odgovorilo: »Sodba v zadevi IV K 47223/2017 je odpravljena dne 14. 11. 2019 in še ni vročena vsem strankam postopka. Zagovornik obdolženega, odvetnik Fišer, se je na sodbo že pritožil.« Ob tem smo vprašali, kako je mogoče, da sodba še ni javno znana in katerim strankam v postopku sodba še ni bila vročena. Odgovore s sodišča še vedno čakamo. Po naših podatkih je s sodbo seznanjen oškodovanec dr. Janez Plavec. Glede na to, da se je na sodbo že pritožil odvetnik Gorazd Fišer, pa mora biti s sodbo seznanjen tudi dr. Michel (Massoud) Stephan. Zanimivo je, da je v drugih primerih, tudi v primeru Novič, ustaljena praksa, da sodbo prejmejo »posvečeni« mediji prej, kot je ta vročena strankam v postopku. Zakaj je tokrat drugače? Kaj je treba skriti? In zakaj?

Članek si lahko v celoti preberete v novi Demokraciji!

Zadnje novice

Sorodne vsebine