9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

V novi Demokraciji preberite: Za migranti na desetine smetišč in več ton odpadkov

Za migranti, ki nezakonito prestopijo državno južno mejo, ostaja na desetine smetišč. Območja ob južni meji se torej spreminjajo v smetišča. Samo v petih občinah so od junija do danes našli najmanj 82 odlagališč, na katerih je bilo po oceni policije in domačinov vsaj 23 ton odpadkov.

 

Policisti so do konca septembra prijeli okoli 12 tisoč nezakonitih migrantov, kar je 1,7-krat več kot v istem obdobju lani. Ob tem zelo skrbi tudi trend v zadnjem času. Samo avgusta in septembra se je njihovo število povečalo za dvakrat, oktobra se to nadaljuje in glede na dogajanje južno od Slovenije bo tako tudi ostalo.

Število nezakonitih migrantov močno narašča

Po poročilih policijskih uprav, ki pokrivajo posamezna območja, so največ migrantov prijeli na območju PU Koper, sledi PU Novo mesto. Na širšem koprskem območju, kamor spada tudi Ilirska Bistrica, so v devetih mesecih letos prijeli 3.947 migrantov, na območju PU Novo mesto pa 3.405. Od tega so jih 60 odstotkov prijeli na območju občine Črnomelj. Na območju PU Ljubljana je povečanje letos enormno, skoraj osemkratno. Lani so jih prijeli 320, letos pa kar 2.332.

(Celoten članek si preberite v novi številki revije Demokracija.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine