17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

V novi Demokraciji preberite: Je bil diktator Tito res lažni Josip Broz?; V Evropi ne nasedajo več pravljicam slovenskih levičarjev; Učna ura politične pomladi 2021; Intervjuja: Igor Omerza in Petr Hampl

Piše: G. B.

V novi številki revije Demokracija pišemo o novih dokazih za to, da jugoslovanski diktator Tito ni bil pravi Josip Broz, in da tudi v Evropi ne nasedajo več lažnim informacijam o Sloveniji, ki jih širi levica. Pišemo tudi o zlorabah olimpijskih iger za politično obračunavanje. V novi številki revije Demokracija pišemo o novih dokazih za to, da jugoslovanski diktator Tito ni bil pravi Josip Broz, in da tudi v Evropi ne nasedajo več lažnim informacijam o Sloveniji, ki jih širi levica. Pišemo tudi o zlorabah olimpijskih iger za politično obračunavanje. Objavljamo podrobnosti o najnovejšem dogajanju na STA, kjer želi vladni urad za komuniciranje preprečiti preprodajo že plačanih novic STA, ter analizo aktualnega dogajanja v Sloveniji in Evropi s strani predsednika Zbora za republiko Franceta Cukjatija. Razkrivamo šokantno dogajanje na Švedskem, kjer muslimanski poglavar nasprotuje nošenju švedskih zastav, ter v Franciji, kjer je satanist ubil otroka. Predstavljamo monografijo ’30 let slovenske države’, v kateri so objavljeni prispevki 34 avtorjev.

Z leti je prišlo na dan več teorij o resnični identiteti Josipa Broza Tita. Njegov osebni zdravnik trdi, da je imel Tito izmišljeno identiteto. V vsakem primeru pa si je v času svoje vladavine prislužil vzdevek Balkanski mesar.  Josip Broz Tito ostaja simbol socialistične Jugoslavije, ki ga še dandanes levičarji in velikokrat tudi osrednji mediji častijo kot velikega državnika in borca za svobodo »jugoslovanskih« narodov.  Kljub temu je resnica o enem izmed vidnejših komunističnih diktatorjev 20. stoletja po razpadu Jugoslavije začela prihajati na dan, vendar pa zaradi vpliva in moči starih komunističnih struktur v javnosti in v medijih to ostaja drugorazredna tema. Zaradi na desettisoče pobitih v povojnih pobojih si je prislužil tudi zloglasen vzdevek Balkanski mesar. Samo v Sloveniji naj bi po drugi svetovni vojni Titovi komunisti pobili približno sto tisoč ljudi. Tito naj bi bil tudi nepopravljiv ženskar. Obenem pa obstaja tudi mnogo skrivnosti o tem, kdo je pravzaprav bil, saj so se z leti pojavile različne zgodbe o njegovem »resničnem« izvoru in življenju. Pri tem najbolj izstopajo različne teorije, da je pravzaprav šlo za tujega agenta.

Več si lahko preberete v novi številki tednika Demokracija!

V novi Demokraciji še preberite:

France Cukjati: Učna ura politične pomladi 2021

V kriznih situacijah se človekovo osebnostno in moralno jedro jasneje in verodostojneje razkrije kot v času mirnih družbenih dogajanj. V adrenalinskih spopadih se človekovim premišljenim, vljudnim in celo zavajajočim odzivom pridruži njegova nagonska, podzavestna in pristna narava. V takih trenutkih se skozi masko navidezno kulturnega in prijaznega človeka kaj rada prebije in razgali njegova prostaška, nekulturna agresivnost. Kot s posameznikom se dogaja tudi s skupino posameznikov, ki jih povezuje skupni interes ali pa le skupna ideologija in politična agenda. Tako nam je letošnja politična pomlad ponudila vrsto spoznanj, ki so zelo zaskrbljujoča, a tudi zelo dragocena, ker verodostojno razkrivajo ideološko-politično-kulturno stanje slovenske družbe. Spoznanje in postavitev diagnoze pa sta prvi korak na dolgi poti ozdravljenja težkega bolnika.

V Evropi ne nasedajo slepo levičarskim pravljicam

Tudi v Evropi vse več tistih, ki ne sledijo slepo slovenski levici in razmišljajo s svojo glavo. V Evropi razmišljajo tudi drugače, ne samo tako, kot jim to domala na dnevni ravni sporočajo in vsiljujejo nekateri slovenski politiki z levice in levici ter globoki državi naklonjeni novinarji ali medijske hiše. V Sloveniji smo namreč priča neverjetno usklajenemu nastopu globoki državi podrejenih vodilnih medijev, hkrati nekateri novinarji po naročilu politikov iz teh vrst v tujino prodajajo namišljene afere in laži. Nato pa jih kot »veliko odkritje« nato uvozijo v Slovenijo.

Intervjuja: mag. Igor Omerza in dr. Petr Hampl

„Kardelj je naročil umor Ehrlicha in Žebota zato, ker sta bila odločna nasprotnika mednarodnega in slovenskega stalinizma,“ je v intervjuju za Demokracijo pojasnil raziskovalec arhivov, ekonomist in publicist mag. Igor Omerza, ki je nedavno izdal knjigo Velikani slovenske osamosvojitve in UDBA s podnaslovom Ciril Žebot – Peter – Prvi del. Češki filozof in sociolog dr. Petr Hampl pa je v pogovoru za naš tednik dejal, da bo nadaljevanje trenutnih trendov vodilo v islamizacijo in zamenjavo evropskih narodov.

Nova pogodba odpravlja preprodajo že plačanih novic STA

Urad vlade za komuniciranje (Ukom) je 20. julija na Slovensko tiskovno agencijo (STA) poslal končno verzijo pogodbe o izvajanju javne službe. Vrednost pogodbe za leto 2021 je ocenjena na 2,028 milijona evrov, kar je 50 tisoč evrov več kot je znašala pogodba za leto 2020. Določeno je, da novic, ki so plačane iz sredstev za javno službo, STA eno leto ne sme tržiti (zaračunavati), nato pa jih lahko ponudi na trgu kot arhivsko gradivo, vendar mora tudi prihodke od tega šteti med prihodke javne službe. Pogodba tudi zahteva, da so novice iz javne službe jasno ločene od vsebin, ki jih STA trži kot svojo komercialno dejavnost.

Ustrezna precepljenost za mirnejšo jesen

Predstavniki stroke so nedavno ponovno izpostavili koristi cepljenja proti covidu-19 in neznatna tveganja za resne neželene učinke. Tako pri cepljenih kot prebolevnikih je možnost prenosa okužbe ali težjega poteka bolezni bistveno manjša. Infektologinja in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović je na spletni okrogli mizi spomnila na številne nalezljive bolezni v preteklosti, ki jih je cepljenje praktično izkoreninilo. Ko gre za koronavirus, je bilo doslej po svetu razdeljenih že približno štiri milijarde odmerkov, je povedala.

Satanist umoril in pojedel otroka

Po poročanju francoskega časopisa Libération je policija v vili v komuni Tarascon na jugu države našla ostanke umorjenega 13-letnega dečka, skupaj z različnimi satanističnimi predmeti. Policija je 32-letnega moškega, ki je zaenkrat glavni osumljenec okrutnega dejanja, ustrelila med poskusom bega. Moški naj bi imel zgodovino psihičnih težav in nasilnih dejanj, med drugim je bil letos v psihiatrični oskrbi, vendar je bil izpuščen, saj niso videli razloga za nadaljnji pripor. Pozornost pri tem okrutnem dejanju je vzbudila najdba satanističnih predmetov.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Nova Demokracija

Zadnje novice

Sorodne vsebine