10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

V novi Demokraciji: Pravosodje – rakrana slovenske družbe; Teš 6 kovnica denarja za strice iz ozadja; Intervju: Milko Novič in Vinko Gorenak!

»V novi reviji Demokracíja objavljamo ekskluzivni intervju z doktorjem Milkom Novičem, ki je ne podlagi sodnega konstrukta zaprt na Dobu. O reformi pravosodja smo se pogovarjali z doktorjem Vinkom Gorenákom. Bili smo na zboru Liste Marjana Šarca. Razkrivamo, kdo je kriv za preplačani projekt TEŠ šest. Objavljamo kolumne Biščaka, Vasleta, Brščiča in drugih. Vabljeni k nakupu Demokracije! Šestnajst strani več za isto ceno!

 

 Dr. Milko Novič je moral zaradi krivične sodbe že četrte velikonočne praznike preživeti za zapahi. Z njim smo se tokrat pogovarjali v zaporu na Dobu, kjer od 13. februarja letos prestaja 25-letno (krivično) zaporno kazen.

Pogovor tokrat poteka na Dobu.

Na žalost.

Ste si kdaj mislili, da boste pristali tu, glede na to, da sem vas na Povšetovi obiskala vsaj desetkrat? Ste pričakovali takšen scenarij?

Ne.

Ste upali, da se bo zadeva razvila prej?

Pred aretacijo sem verjel v državo. Na Dobu sem bil samo enkrat. In to takrat, ko smo leta 2014 pospremili Janeza Janšo v zapor. Mislil sem, da se v mojem primeru dogaja filmski scenarij, ki ga bodo posneli in bo s tem konec….

Celoten intervju preberite v reviji Demokracija!

V novi številki reviji Demokraciji preberite še:

Pravosodje – rakrana slovenske družbe

Da je slovensko pravosodje odličen inštrument globoke države za ohranjanje oblasti, vemo že vsaj od afere Patria dalje. A afera Patria je v tej zgodbi le vrh ledene gore, saj v ozadju ostajajo številni drugi problemi – zaradi sodnih zaostankov propadajo številni podjetniki.

Stranka s šestimi stranmi programa

Predsednik republike Borut Pahor je v soboto podpisal odlok o razpustu državnega zbora in razpisu predčasnih volitev. Rok za izvedbo volilnih opravil je začel teči v ponedeljek. Predčasne parlamentarne volitve bodo 3. junija. Do dneva D nas torej loči samo še mesec in pol. In prav v tistem času je v soboto v Medvodah v športni dvorani potekal zbor članic in članov Liste Marjana Šarca.

Teš 6 kovnica denarja za strice iz ozadja

Komisija državnega zbora, ki je preiskovala naložbo v šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6), je pripravila končno poročilo o svojem delu. Poslanci so ga potrdili in sprejeli več sklepov. Pri projektu šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj naj bi v žepe posameznikov iz kroga stricev iz ozadja, znanih tudi kot t. i. old boys, neposredno ali posredno odteklo vsaj 200 milijonov evrov.

Veliki intervju: dr. Vinko Gorenak

S poslancem Slovenske demokratske stranke in predsednikom Odbora za pravosodje pri Strokovnem svetu SDS Vinkom Gorenakom smo se pogovarjali o aktualnih političnih vprašanjih in programu strankinega odbor za pravosodje, ki spremlja dogajanje na področju sodstva, tožilstva, državnega pravobranilstva, sodnih zaostankov, civilnega in kaznovalnega prava, odvetništva in notariata ter drugih področij.

Vabljeni k branju zanimivih analitičnih razmišljanj

V novi številki revije Demokracija je njen urednik Jože Biščak svojemu uvodniku dal naslov Dediči generala Maistra. Novinarska legenda Vinko Vasle piše o novinarskih psih čuvajih, publicistka Zlata Krašovec o SMC, publicist Primož Lampič o slovenskem odnosu do Rusije, dr. Marko Kos pa o kulturi spominjanja, ki je odpovedala. Politično nekorektni publicist Bernard Brščič pa o Ljubljani.

Vabljeni k nakupu Demokracije! Šestnajst strani več za isto ceno!

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine