31.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 julija, 2024

V novi Demokraciji objavljamo pogovor s programskim direktorjem Nova24tv Borisom Tomašičem, ki je tudi razkril, zakaj v resnici Dejan Prešiček ne bo več dolgo minister

“Pritiski nas ne prestrašijo, ampak motivirajo, da delamo še več in še bolje,” je v pogovoru za zadnjo številko Demokracije dejal programski direktor Nova24tv Boris Tomašič, ki je napovedal številne novosti v delovanju omenjenega medija, razkril pa je tudi, zakaj v resnici Dejan Prešiček ne bo več dolgo minister za kulturo.

 

Nova24TV bo v začetku marca zaznamovala tri leta delovanja. O prehojeni poti smo se pogovarjali z njenim programskim direktorjem Borisom Tomašičem, ki je med drugim komentiral aktualne politične dogodke v naši državi.

Nova24TV počasi vstopa v četrto leto delovanja. Kako ocenjujete prehojeno pot?

Drži. Prvega maja bo minilo tri leta, odkar smo začeli oddajati. Od težavnega začetka, ko smo imeli veliko tehničnih težav, do danes, ko lahko rečemo, da smo postali zelo vplivni. V slovenski medijski prostor smo prinesli pomembno spremembo. Zaradi nas ne ostane nič več skrito, saj smo razbili medijski monopol levice.

Kakšna je gledanost po skoraj treh letih?

Nedvomno, kar kaže tudi odziv javnosti na strani levice, je naš vpliv vse večji, tudi številke govorijo temu v prid. Za specifični informativni program dosegamo zelo visok delež gledalcev. Ne bi sicer rad govoril o številkah, vendar je bistveno, da imamo več gledalcev kot denimo tretji program nacionalne televizije, ki je po žanru primerljiv z našim programom. Program poskušamo pokrivati z rednimi novicami, pogovornimi oddajami, s Temo dneva in podobno. Poskušamo izkoristiti ta prazni prostor, da lahko ljudi informiramo tudi na drugačen način.

Spomnim se programa Info TV, ki pa je nato nehal delovati. Program vendarle mora imeti neko dodano vrednost, da upraviči svoj obstoj.

Ključna dodana vrednost našega programa je, da govorimo o tistih stvareh, o katerih denimo TV Slovenija in Pop TV ne govorita. Nekaterih tem sploh ne pokrivata, pri drugih pa mi poročamo na drugačen način, predstavimo drug pogled. In ko se pogovarjam z ljudmi, lahko ugotovim, da našega programa ne gledajo izključno volivci SDS. Naši gledalci so različnih svetovnonazorskih prepričanj in predvsem tisti, ki želijo biti celovito informirani.

Torej imate gledalce tudi med pripadniki nasprotne politične opcije?

Našo televizijo gleda kompleten spekter, do skrajnih levičarjev. To je pokazal tudi incident v Dražgošah, ko so nas verbalno napadli, kar pomeni, da gledajo naš program. Odzivi prihajajo iz vseh političnih opcij.

Celoten intervju si lahko preberete v novi izdaji tiskane Demokracije!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine