4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

V novi Demokraciji: Kdo je kopal prvo bančno luknjo? Vsiljujejo nam jugomanjšine! Intervjuja: Zvone Černač in Damjan Damjanovič

V novi reviji Demokracija razkrivamo, kdo je kopal prvo slovensko bančno luknjo in kdo je kriv za zaplet s hrvaškimi varčevalci Ljubljanske banke. Pišemo o poskusu izrojene levice, da bi Slovenijo spremenila v novo Jugoslavijo. Objavljamo intervjuja z Zvonetom Černačem in Damjanom Damjanovičem ter kolumne Jožeta Biščaka, Vinka Vasleta, Zlate Krašovec, Staneta Grande in Bernard Brščič. Vabljeni k nakupu Demokracije! Šestnajst strani  več za isto ceno!

Prvo sanacijo bank je povzročila stara garda »rdečih« direktorjev, nekdaj večinoma oboroženih s pištolami, danes bogatašev. To so Janez Kocijančič, Herman Rigelnik, Uroš Aljančič, Silvo Gorenc, Janez Vipotnik in drugi…

V novi številki reviji Demokraciji preberite še:

 Krivci so Kučan, Šinigoj, … in Slapernik

»Iz prejetih gradiv ni jasno, kdo in kdaj je sprejel tak sklep in ali so za takšna preoblikovanja izpolnjeni pogoji iz elaborata o upravičenosti ustanovitve LB, d. d.«. To so v prvi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja zapisali strokovnjaki takratne agencije za sanacijo bank in hranilnic.

Težave z integracijo priseljencev so realnost

Velenjski župan Bojan Kontič (SD) je pred nekaj tedni opozoril na problematiko priseljencev. V SDS pa na težave, ki jih imajo z integracijo po številnih krajih v Sloveniji, opozarjajo že lep čas, a njihove pozive po reševanju mediji jemljejo kot vzbujanje strahu. 

Podatki Statističnega urada RS (SURS) kažejo, da v Sloveniji živi 33.400 priseljencev. Večina priseljenih v Slovenijo po njeni osamosvojitvi so bili državljani drugih držav, predvsem držav, ki so nastale na območju nekdanje Jugoslavije.

Intervjuja Zvone Černač in Damjan Damjanovič

 Z nekdanjim ministrom za infrastrukturo in prostor ter predsednikom Odbora za infrastrukturo in prostor pri Strokovnem svetu SDS Zvonetom Černačem smo se pogovarjali o aktualnem političnem dogajanju in področju, ki ga pokriva v okviru stranke.

 Odbor za infrastrukturo in prostor se ukvarja s prometom, prometno infrastrukturo in posegi v prostor. Pod Černačevim vodstvom je pripravil program zavez in usmeritev za mandatno obdobje 2018 do 2022. Černač: »Področje prometa in infrastrukture predstavlja eno od pomembnejših področij in izziv za vsako vlado. Od pravilnega in dolgoročnega načrtovanja ter gospodarne rabe sredstev je odvisen razvoj celotne države. /…/ Pri tem je prostorska politika ključnega pomena. Umeščanje infrastrukturnih projektov državnega pomena v prostor, ki traja pet ali več let, predstavlja glavno oviro hitrejšemu razvoju in ohranitvi prednosti, ki jo ima naša država zaradi svoje naravne lege. Na teh ugotovitvah temeljijo ključni programski poudarki in usmeritve našega programa.«

Damjan Damjanovič je izvršni direktor televizije Nova24TV. Dane priložnosti je zelo vesel, saj je to zanj popolnoma nov izziv. Pred tem je bil uspešen direktor Slovenske filharmonije. Bilj je politično odstavljen.

Slovenska vojska še vedno negativno ocenjena

Tik pred velikonočnimi prazniki je predsednik države in vrhovni poveljnik oboroženih sil Borut Pahor predstavil poročilo o pripravljenosti Slovenske vojske. »Letošnje poročilo je za odtenek boljše, vendar morajo biti ti občutki previdni.« Poročilo namreč še vedno pravi, da Slovenska vojska (SV) ni zmožna operativno delovati v času vojne, medtem ko lahko opravlja svoje dolžnosti v miru.

Vabljeni k branju zanimivih analitičnih razmišljanj

V novi številki revije Demokracija njen urednik Jože Biščak piše o hiši na Roke Roadu, novinarska legenda Vinko Vasle o rdečih kmerih z meseca, publicistka Zlata Krašovec o polentarski politiki, Marko Kos o izbrisani zgodovini Slovencev; publicist Ivan Šokić o počasnem umiranju svobode govora  in politično nekorektni publicist Bernard Brščič o protiruskem besnilu.

Vabljeni k nakupu Demokracije! Šestnajst strani več za isto ceno! 

NAPOVEDNIK si lahko ogledate TUKAJ.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine