10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V novi Demokraciji: Domnevni levičarski »mesija« iz Golobičevega gnezda! Številni vladni ukrepi za pomoč gospodarstvu in prebivalstvu! Poslovne in finančne mahinacije medijskega tajkuna Martina Odlazka! Intervjuja: dr. Igor Senčar in Davor Božič

V novi reviji Demokracija pišemo o politično ekonomskem konvertitu Jožetu P. Damijanu, ki ga glavni opertivec globoke države Gregor Golobič ponuja levim strankam kot mesijo. Razkrivamo poslovne in finančne mahinacije medijskega tajkuna Martina Odlazka in opozarjamo, da se še danes ne ve, kakšne bodo dolgoročne posledice na zdravju ljudi, ki so preboleli COVID-19. Objavljamo intervjuja z državnim sekretarjem za koordinacijo mednarodnih zadev in zadev Evropske unje v Kabinetu predsednika vlade Republike Slovenije dr. Ígorjem Senčarjem. Z Demokracijo boste vedeli več!

 

»Tem trem poslancem ali več poslancem je treba ponuditi enake pogoje, kot jih imajo danes, treba jim je omogočiti prihodnost tudi po letu 2022.« Teh besed ni izrekel kdorkoli, pač pa Jože P. Damijan prejšnji teden na Pop TV, ko je razkrival svoje načrte, kako prevzeti oblast in spremeniti razmerje sil v parlamentu. »Ti poslanci se bodo odločili za vstop v novo koalicijo šele takrat, ko bo tukaj gotovo glede tega, kako se bodo odločili poslanci v stranki DeSUS. Do prestopa v novo koalicijo lahko pride samo skupaj, kot blok obeh strank,« je še rekel novi »mesija«, ki so ga medtem tudi mediji že razglasili kot kandidata za mandatarja za sestavo nove vlade. Čeprav ni nič od tega. A očitno čaka ugodno priložnost, ko bo njegovemu botru Gregorju Golobiču uspelo pridobiti dovolj poslanskih glasov za zamenjavo vlade.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Bo Erjavec DeSUS popeljal v Orbánovo smer?

V petek naj bi bilo znano, kdo bo novi (stari) predsednik stranke DeSUS. Bo to Karl Erjavec ali njegov protikandidat Srečko Felix Krope. Že prejšnji ponedeljek pa je veliko pozornost političnih analitikov zbudilo pismo, ki ga je delegatom kongresa poslal prvi, saj je v njem zapisal, da so proti liberalnemu kapitalizmu.

Vladni ukrepi za gospodarstvo in prebivalstvo

Vlada pod vodstvom Janeza Janše, ki je v državnem zboru prisegla na dan razglasitve epidemije, 13. marca 2020 pozno zvečer, je nemudoma začela sprejemati ukrepe za preprečevanje širjenja okužb novega koronavirusa ter ukrepe za pomoč gospodarstvu in prebivalstvu. Doslej so na predlog strokovne skupine, ki jo je oblikovala vlada in jo vodi znani ekonomist dr. Matej Lahovnik, sprejeli šest zakonskih svežnjev, za kar so skupno namenili okoli 7 milijard evrov pomoči.

Intervjuja: dr. Igor Senčar in Davor Božič

O slovenski zunanji politiki smo se pogovarjali z državnim sekretarjem za koordinacijo mednarodnih zadev in zadev Evropske unije v Kabinetu predsednika vlade Republike Slovenije dr. Igorjem Senčarjem. V času uspešnega slovenskega predsedovanja Evropski uniji v prvi polovici leta 2008 je bil v Bruslju predsedujoči Odboru stalnih predstavnikov EU (Coreper). Predava tudi mednarodne odnose na Fakulteti za državne in evropske študije. Pogovarjali pa smo se tudi z glasbenikom in glasbenim producentom Davorjem Božičem.

Poslovne mahinacije medijskega tajkuna Odlazka

Družina Odlazek je v Sloveniji znana kot družina medijskih gurujev. Gre malone za klan, ki ga vodi in obvladuje Martin Odlazek. Na podlagi dokumentacije in podatkov iz uradnih poslovnih registrov obstaja utemeljen sum, da Martin Odlazek (skupaj z družinskimi člani) pri svojem delovanju izvaja številne neprimerne poslovne prakse. Pod drobnogled smo tokrat vzeli družbo Salomon, podjetje za zaposlovanje invalidov, proizvodnjo, posredovanje in storitve Ljubljana, v povezavi s podjetjema Krater in Dolenjski list.

Posledice na ljudeh, ki so preboleli COVID-19

Že letos spomladi so prihajala poročila o pretiranem odzivu imunskega sistema na novi koronavirus. A še vedno ni znano, zakaj se imunski sistem nekaterih na COVID-19 tako dramatično odzove. Prav tako se ne ve, kakšne bodo dolgoročne posledice na zdravju ljudi, ki so preboleli virus. Imunski sistem je največji človekov organ. Je povsod v telesu, začenši s prebavili in pljuči. Je nekakšno srce našega organizma, smo lahko slišali prof. dr. Boruta Štruklja, mag. farm. v Nasvetu, ki je bil predstavljen na SBC Webinarju (Klub slovenskih podjetnikov, YouTube, 24. novembra 2020).

Odstavljanje legitimne demokratične vlade (2. del)

Vendar te naporne zgodbe o odstavljanju legitimne vlade še ni konec. Točneje rečeno, še preden se je sploh oblikovala, jo je že pričakal poziv 75 zaskrbljenih akademikov, kot so jih imenovali, ker nova Janševa vlada ne bo demokratična. Komaj verjetno! V sedmih točkah so našteli za SDS toliko nedemokratičnega, da je mogoče sklepati, naj ostaneta kar sedanja Kučanova posttotalitarna vlada in država, ki zanje očitno ni bila sporna.

Tadej Ian: Funkcionalna levica je mrtva

Politična levica 20. stoletja je izgubila svoj kompas ali pa je mrtva, zato imamo v 21. stoletju na levi politični sceni propadajoče zmerne stranke ali pa vzpenjajoče se radikalne stranke in gibanja s totalitarnimi težnjami in z zastarelimi političnimi idejami, ki so dolgoročno obsojene na propad. Institucije imajo namen olajševati in izboljševati kakovost življenja ljudi, zato so koristne. Brez njih ljudje ne bi mogli doseči marsičesa in tudi napredek bi bil počasnejši. Toda včasih nekatere institucije postanejo disfunkcionalne …

Stopnjevanje pritiska na uporne članice EU

Ameriški špekulantski milijarder George Soros spodbuja svoje izpostave, naj stopnjujejo pritisk na uporne članice Evropske unije. »Vladavina prava« kot politično orodje za discipliniranje. Poljska in Madžarska blokirali sprejetje dolgoročnega proračuna EU. V evropskih institucijah se stopnjuje pritisk na »uporne članice« Evropske unije, ki se nočejo ukloniti progresivni agendi, ki obsega kulturni marksizem, socialni inženiring in odprtje meja za množične migracije

Reportaža iz mesta, »ki je pripravljeno na boj«

Martuni, Gorski Karabah. Samo ena stvar je strašnejša od nenehnega ognja azerbajdžanske artilerije: brnenje dronov, ko se sprožijo sirene. Ti prestrašijo še tistih nekaj civilistov, ki so se odločili, da se ne bodo zatekli v glavno mesto Armenije Erevan, ki od 27. septembra bije ostro vojno proti Azerbajdžanu, svojemu večnemu sovražniku. Smo v Gorskem Karabahu, spornem ozemlju med Armenijo in Azerbajdžanom, kjer se že več kot mesec dni v jarkih pod ognjem sovražnega topništva bojujejo za osvojitev večjega ali manjšega koščka zemlje

Demokrat Joe Biden podpira množične migracije

Biden že obljublja, da bo na široko odprl vrata migracijam. Napovedana je tudi legalizacija nezakonitih migrantov. Demokratski ideologi se bojijo, da bi bila legalizacija 22 milijonov ilegalcev lahko dvorezen meč. Enormno povečanje imigrantskih kvot za islamiste. Na oni strani Atlantika še vedno potekajo sodni spori glede volilnih izidov po več zveznih državah, saj Donald Trump in njegovi pravni zastopniki vlagajo dokaze, da je prišlo do velikanskih goljufij in nepravilnosti, ki so bile brez izjeme na škodo aktualnega predsednika.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine