22.5 C
Ljubljana
sobota, 19 junija, 2021

V novi Demokraciji: Diskreditacije v imenu raziskovalnega novinarstva

Po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca se je odprla možnost morebitne nove vlade še v tem mandatu državnega zbora. Če bo do tega prišlo, obstaja velika verjetnost, da bo glavni koalicijski partner SDS, ki ima 26 poslancev in s tem relativno večino.

 

Ker bi to skoraj zagotovo pomenilo, da bi predsednik SDS Janez Janša še tretjič postal premier, se je v zadnjem tednu že začel krepiti medijski pritisk. Ta bo »prav prišel« tudi v primeru, če nove vlade ne bo in da bodo predčasne volitve.

Ko na sceno stopijo »novinarji«

Že prejšnjo sredo so se namreč pojavila ugibanja o tem, ali se v parlamentu že kažejo obrisi morebitne nove koalicije – tisti dan je namreč v vodo padel projekt LMŠ, SD in Levice za odpravo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, saj je bilo poslanskih glasov premalo. Nič čudnega torej, da je prišlo do precej glasnega odpora proti morebitni novi koaliciji pod vodstvom SDS. Tako so se konec prejšnjega tedna že pojavili namigi o novem spletnem portalu, ki naj bi ga financiral razvpiti medijski tajkun Martin Odlazek, ki sicer med drugim obvladuje tudi tednik Reporter in Svet24. Že lani je denimo začel delovati portal Necenzurirano.si, njegovi glavni ustvarjalci pa so Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic. Omenjena trojica je najprej delovala na Dnevniku, nato pa je honorarno delala za Siol.net. Že v tem času je velikokrat objavljala članke, ki naj bi predstavljali vrhunec raziskovalnega novinarstva, a so v resnici vse prej kot to. Denimo, članek z naslovom »Kako so rehabilitirali Janeza Janšo«, ki je bil objavljen v ponedeljek, 3. februarja, v jutranjih urah, je pravzaprav pamflet, ki straši pred morebitno vrnitvijo Janše na oblast – kar je pravzaprav slog, ki bi ga lahko pripisali le skrajno levičarski Mladini. Je pa zanimivo, da pišejo tudi, da je Slovenija »leta 2018 na volitvah rekla ne ideološko-politično-finančnemu modelu Janeza Janše. Zakaj torej dobiva novo priložnost za sestavo vlade?« No, morali bi se vprašati, zakaj je potem SDS sploh dobila prvo mesto med strankami.

Več si lahko preberete v novi Demokraciji!

Zadnje novice

Sorodne vsebine