20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

V Nemčiji so aretirali sedem ljudi, ki naj bi načrtovali teroristični napad

Piše: C. R., STA

Na zahodu Nemčije je bilo aretiranih sedem ljudi, ki so osumljeni ustanovitve islamistične teroristične celice in načrtovanja napadov v slogu teroristične skupine Islamska država, je danes sporočilo nemško zvezno tožilstvo. Še dve osebi sta bili v okviru preiskave aretirani na Nizozemskem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Moški, ki so jih aretirali v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, so v Nemčijo prišli iz Tadžikistana, Kirgizistana in Turkmenistana, kmalu po začetku vojne v Ukrajini. V Nemčiji naj bi ustanovili teroristično celico, njihov cilj pa je bil po navedbah tožilstva “izvesti odmevne napade v slogu Islamske države”.

Osumljenci naj bi že določili potencialne tarče v Nemčiji, si ogledali potencialna prizorišča kaznivih dejanj in si poskušali priskrbeti orožje, vendar konkretnih načrtov za izvedbo napadov še niso pripravili. Moški bodo predvidoma v četrtek ali petek privedeni pred sodišče v mestu Karlsruhe.

Na Nizozemskem so medtem organi pregona aretirali moža in ženo, ki sta obtožena pomoči pri pripravi terorističnih napadov. Mož pa je prav tako osumljen članstva v omenjeni teroristični celici v Nemčiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine