-2.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

V Ljubljani podporniki Ukrajine pred iranskim veleposlaništvom protestirali: “Prenehajte dobavljati drone in ubijati Ukrajince!”

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

“Prenehajte dobavljati drone Rusom,” je odmevalo pred iransko ambasado v Ljubljani, kjer se so se zbrali v Sloveniji živeči Ukrajinci in njihovi podporniki.

Pred iranskim veleposlaništvom na Tolstojevi ulici v Ljubljani se je danes zbralo nekaj deset Ukrajincev, živečih v Ljubljani, kjer so zahtevali od Irancev, naj Putinovemu režimu prenehajo dobavljati drone, s katerimi uničujejo civilno prebivalstvo in drugo civilno infrastrukturo.

Foto: Nova24TV

Med udeleženci je bilo veliko mladih ljudi s plakati, na katerih so bila sporočila o uničevalnih dronih in krvavem denarju, s pomočjo katerega ruski režim financira iranskega.

Države EU so ravno včeraj sprejele sankcije proti Iranu zaradi dobave dronov Rusiji. Gre za zamrznitev premoženja treh posameznikov in ene pravne osebe, ki so odgovorni za dobave dronov, s katerimi Rusija napada cilje v Ukrajini. Sankcije naj bi začele veljati še danes po objavi v uradnem listu EU. V Teheranu sicer zanikajo, da bi Rusiji dobavili brezpilotne letalnike.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine