7.2 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

V Izoli policisti zaradi 49 centov pretepli občana

Vitogoj Kodarin, 56-letni Koprčan, ima za seboj neverjetno slabo izkušnjo z obalno policijo. 21. avgusta letos je sončen torkov popoldan nameraval izkoristiti za športne aktivnosti. S kolesom se je odpravil do Portoroža, a njegov postanek v poslovalnici Hoferja v Izoli, kjer se je hotel na hitro samo okrepčati, se je spremenil v pravo nočno moro. Vse zato, ker je prepozno ugotovil, da je denarnico pozabil doma.

»Želel sem kupiti sladoled in jogurt. Ker je bilo vroče, pri blagajni pa dolga vrsta, sem, priznam, sladoled pojedel že na poti na blagajno. Toda potem sem ugotovil, da nimam s seboj denarnice, pozabil sem jo v ženinem avtu. Kaj bi drugega naredil, kot vrnil jogurt na polico, prodajalki pa pojasnil, da nimam denarja, a da bom uredil, nekoga poklical ali pa sam prišel nazaj,« razlaga Kodarin, ki pravi, da se mu še zlepa ni zgodilo, da bi v trgovino prišel brez denarnice.

 

Pozabil denar: Prodajalka poklicala poslovodjo, ta pa policijo

Toda ko se je skušal pri blagajni dogovoriti, da bo denar prinesel nekoliko kasneje, je hitro ugotovil, da tako zlahka vendarle ne bo šlo. Prodajalka je namreč dejala, da mora poklicati poslovodjo, saj ima takšna navodila. Zato je k blagajni prišel tudi poslovodja, s katerim pa se, tako pravi Kodarin, ni dalo pogovarjati. Poslovodja in varnostnik v Hoferju naj bi bila namreč od našega sogovorca želela, da z njima stopi v skladišče, česar pa Kodarin ni želel storiti, saj se je bal za svoje kolo, ki je bilo nepriklenjeno zunaj pred trgovino. Naš sogovorec trdi, da se s Hoferjevim osebjem ni mogel mirno dogovoriti, da bi denar prinesel pozneje. Še več, ker se Kodarin ni hotel podrediti vodji poslovalnice in z njim oditi v skladišče, je ta poklical policijo. Kodarin pa ni dolgo ostal dolžan v poslovalnici, saj mu je na pomoč priskočila gospa za njim v vrsti, ki mu je podarila dva evra, da je lahko dolg, sladoled je stal samo 49 centov, plačal. Vse skupaj sta videla tudi policista, ki sta samo nekaj minut po klicu poslovodje prišla v trgovino, a kljub plačilu našega sogovorca nista želela izpustiti.

 

Celoten članek si lahko preberete v novi številki Demokracije!

Zadnje novice

Sorodne vsebine