4.9 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

V igri za padec vlade je bilo omrežje globoke države pripravljeno zapraviti vsaj dva milijona evrov

Piše: Luka Perš (Nova24TV)

Tokrat vam razkrivamo igro prestolov znotraj zloglasnega politično-gospodarskega levega pola v Sloveniji. Kot že ničkolikokrat so združeni le takrat, ko je na oblasti sedanji predsednik vlade Janez Janša. Tudi tokrat so igrali na vse ali nič. V nadaljevanju razgaljamo podrobnosti o tem, kaj se je dogajalo usodnega decembra lansko leto. “Osrednji režiser je bil Gregor Golobič. V igri je bilo za prestope poslancev več kot dva milijona evrov,” pravijo naši viri, ki so to pripravljeni tudi javno potrditi.

Vemo, da smo že velikokrat pisali o osrednjih igralcih levega političnega omrežja v Sloveniji, a naj tokrat malo obnovimo znanje. Na vrhu piramide sta nekdanji predsednik države Milan Kučan in bivši predsednik stranke Zares Gregor Golobič. Spomnite se, da smo velikokrat omenjali dejstvo, da so slovenski komunisti pod vodstvom Štefana Korošca prenesli med 50 do 75 milijard evrov. To je v svoji knjigi Krvave balkanske milijarde zapisal priznani hrvaški neodvisni novinar Domagoj Margetič. Dostop do prav teh milijard naj bi imela po besedah virov le Golobič in Kučan preko tajnih bančnih računov v tujini. Predvsem v Švici.

Za poslovne operacije sta najbolj odgovorni poslovni omrežji Janeza Zemljariča in Boruta Jamnika. Za posebne naloge pa je zadolžen predvsem Drago Kos. Težave so se po besedah virov pričele, ko se je pričel v krog Gregorja Golobiča vtikati Damir Črnčec. Neverjetno, dva velika sovražnika sta združila svoje moči proti trenutni oblasti. Neuspešni kandidat za mandatarja KUL koalicije, profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Jože Pavlič Damijan je bil le marionetna lutka v rokah Draga Kosa. A si je Damijan hitro premislil, ko je nekaj neprijetnih informacij o njegovih poslovnih eksperimentih, zašlo  slovensko javnost. Po besedah virov se je bal, da bi se razkrili njegovi bančni računi v tujini.

Drago Kos je bil poročna priča žene radikalnega Jožeta P. Damijana (Foto: Politikis)

V igri za padec vlade je bilo omrežje globoke države  pripravljeno zapraviti vsaj dva milijona evrov

Sedaj vam bomo predstavili zabavo, ki se je po besedah virov dogajala v okolici domovanja zadnjega LDS predsednika vlade Antona Ropa. “Dne 16.decembra je skupina vplivnih igralcev na levem političnem polu slavila razsutje tretje vlade Janeza Janše. Slavili so zmago in uživali v pitju šampanjca. A niso vedeli, da jih snemajo tuje varnostne službe,” pravijo naši žvižgači in ob tem zatrjujejo, da naj bi jih že dlje časa (vsaj 2 leti) nadzirala in opazovala ameriška NSA. “Veselje ni trajalo dolgo. Gregor Golobič je preko svojih zaupnikov hitro izvedel, da je načrt padel v vodo.”

V vsej situaciji je še najbolj naivno izpadel Milan Kučan, pravijo naši viri. Nekdanji predsednik vplivnega društva Forum 21 je bil prepričan, da je Damijan, Golobičeva izbira. Popolnoma ga naj bi šokiralo, ko je izvedel, da je Damijana podtaknil Drago Kos. V svoji bolestni fantaziji je imel vizijo, da bo postal zmagovalec Igre prestolov na levici.

“Denar je bil v začetku decembra lanskega leta pri Gregorju Golobiču. Pogovarjali so se, da bodo za vsakega poslanca zapravili do 300 tisoč evrov. Skupno so razpolagali z več kot dvema milijonoma evrov. Dogovorjeno je bilo, da bo vsak poslanec prejel denar 24. decembra 2020. A se jim je načrt podrl, ko so jih 16. decembra 2020 na zgoraj omenjeni zabavi, razkrili,” še navajajo naši viri. Ob koncu članka lahko le zapišemo, da to niso pravljice za lahko noč. Naši šepetalci so osebni tuji agentje Draga Kosa v tujini. Delujejo v Bosni in Hercegovini, Makedoniji in Srbiji. Čakamo na reakcije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine