10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

V “depolitiziranih” Odmevih kot neodvisna “strokovnjakinja” nastopila kar mama odstopljenega aktivista Vida Čeplaka Mencina

Piše: Ž.K., (Nova24tv.si)

Ko je predsednica države iz svojega mladinskega posvetovalnega telesa izključila aktivistko Saro Štiglic zaradi njenega napada na svobodo izražanja nasprotnikov splava, sta iz tega izstopila še Luka Hiti in Vid Čeplak Mencin. Mama slednjega, Metka Mencin Čeplak, je nato nastopila na “depolitiziranih” Odmevih kot neodvisna strokovnjakinja. Da v svojem nastopu ni branila samo svojih stališč, temveč tudi stališča svojega sina, ni razkrila. Tega ni storil niti voditelj oddaje. Je pa zato Roman Vodeb na socialnih omrežjih. 

“Kako perverzno! Popravite me, če se motim: “jecljajoča” gostja Metka Mencin Čeplak je mama tistega Vida Čeplaka Mencina, ki je odstopil iz kroga Nataše Pirc Musar zaradi “odstranjene” Sare Štiglic! RTV Slovenija, ali nimate občutka, kaj se sme in kaj ne?” je zapisal psihoanalitik na socialnem omrežju X.

Voditelj oddaje je Metko Mencin Čeplak predstavil kot strokovnjakinjo iz centra za socialno psihologijo na FDV, v studiu ji je nasproti stal nekdanji predsednik vlade Miro Cerar, sicer profesor prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Potem ko nekdanji premier poda svoje mnenje, da je pravica do svobode izražanja in združevanja ustavno zagotovljena pravica, na njegov argument začne odgovarjati mama enega od vpletenih v nedavni incident.

 

“Perverzna odločitev RTV”
Voditelj Odmevov Igor E. Bergant je bil v času pred “depolitizacijo” del aktivističnega kolektiva novinarjev. Na nekem protestu je denimo kritiziral takratno vodstvo, ki mu je očital neprofesionalne posege v program. “Vsaka nova oddaja, ki nastane v izvedbi novih sil,  je v bistvu najboljša reklama in kazalnik tega, kar RTV Slovenija v prihodnosti ne bi smel biti,” je denimo dejal na protestu novembra lani. Kako zelo profesionalno in zaupanje vzbujajoče je, da javnosti ne razkriješ bistvenega podatka – da je neodvisna strokovnjakinja mati vpletenega v incident –, si lahko gledalci Odmevov odgovorijo sami. Vodeb si je očitno že odgovoril, ko je zapisal: “Gre za skrajno perverzno odločitev RTV Slovenija. Tudi Cerarju verjetno ni bilo všeč, da ima tako “kontaminirano” sogovornico.”

Opis slike ni na voljo.

Vid Čeplak Mencin (prvi na levi) je bil prvi član mladinskega posvetovalnega telesa predsednice Nataše Pirc Musar, ki je odstopil takoj po odhodu Sare Štiglic.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine