13.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

V Demokraciji preberite: Škodljivi politikanti iz SVIZ

Piše: Vida Kocjan

Vlada je prejšnji teden sprostila nekatere ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, in sicer v skladu z načrtom, ki ga je sprejela že v začetku januarja. S tem tednom so se tako odprla vrata za osnovnošolce prve triade (od 1. do vključno 3. razreda) in vrtcev v devetih statističnih regijah.

Odločitev je bila sprejeta skupaj z vodstvom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in s svetovalno skupino ministrstva za zdravje.

Ravnatelji potrdili, da so pripravljeni

Pouk v šolah poteka po modelu C, ki je zasnovan na homogenih skupinah. V šolah so bili s tem seznanjeni, resorno ministrstvo je namreč šolam že pred časom posredovalo posebno publikacijo, v kateri so natančno popisani modeli in izobraževanje v razmerah, povezanih s COVID-19. Na to, da so v šolah pripravljeni na pouk v teh razmerah in da pravila poznajo, je prejšnji teden potrdil tudi predsednik združenja ravnateljev Gregor Pečan. Večjih težav ni pričakoval, zadovoljen je bil tudi z regijskim odpiranjem šol, kar se mu zdi smiselno, ravnatelji pa so takšen sistem predlagali že pred časom.

(Celoten članek si preberite v novi številki revije Demokracije.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine