2.2 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

V.d. direktorja TV Slovenija Uroš Urbanija ovadil Saša Hribarja zaradi neprimerne označbe novinarke s “sugar muti”

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv.si)

V. d. direktorja Televizije Slovenija je po pooblastilu v. d. generalnega direktorja podal naznanitev kaznivega dejanja žaljive obdolžitve. Na konstitutivni seji Sveta RTV je svetnik Sašo Hribar grobo žalil in poniževal novinarje in novinarke RTV Slovenija. V. d. direktorja Televizije Slovenija Uroš Urbanija je po pooblastilu v. d. generalnega direktorja podal naznanitev kaznivega dejanja žaljive obdolžitve.

Glede na priporočila Sveta za preprečevanje sovražnega govora, ki ga vodi Nika Kovač, bi pričakovali, da tovrstno neprimerno komunikacijo nemudoma ustavi predsednik Sveta RTV Goran Forbici. Ker se to ni zgodilo, je v. d. direktorja Televizije Slovenija sprožil postopek pred organi pregona,” je zapisal direktor Uroš Urbanija v sporočilu za javnost.

Svetniki se poslužujejo neprimerne komunikacije
V preteklosti je sodišče že odločilo, da je uporaba izraza “prostitutka” neprimerna označba za novinarko. Povsem enako neprimeren izraz je po prepričanju vodstva RTV uporabil svetnik “sugar muti” (gre za osebo, ki mladi osebi v zameno za finančne ugodnosti nudi spolne užitke). V. d. direktorja Televizije Slovenija tako pričakuje, da se bo svetnik za svoje besede opravičil in podal nepreklicni odstop s svoje funkcije.

Celotno naznanitev kaznivega dejanja, kot je bila posredovana na policijo, si lahko preberete spodaj:

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine