11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Ustavno sodišče poslalo pobudo stranki Levica in SD, da se opredelita do klanjanja komunizmu

Piše: E-maribor

Ustavno sodišče je ta teden pozvalo Socialne demokrate in Levico, da odgovorita na pobudo Vilija Kovačiča in Luke Perša za prepoved delovanja strank Levica in Socialnih demokratov na podlagi sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice, ki je potrdilo prepovedi stranke, ki se v Romuniji ni distancirala od komunizma.

Pobude za prepoved strank SD in Levice ustavno sodišče ni po hitrem postopku zavrglo kot neutemeljene, kar so upali predvsem zagovorniki prejšnjega totalitarnega režima. A zgodilo se je drugače.

Že po dveh tednih so sodniki pobudo poslali Levici in SD in jima ponudili možnost, da se opredelita do klanjanja spomeniku Borisa Kidriča, izjav Mihe Kordiša o nacionalizaciji zasebne lastnine in drugih ravnanj, ki po mnenju pobudnikov kažejo, da se stranki in njeni predstavniki niso distancirali od komunizma

Posebej je problematična stranka SD, kjer tudi v parlamentu poudarjajo, da so ponosni nasledniki zveze komunistov in se najvišji predstavniki strank klanjajo morilcem slovenskega naroda. Hodijo na partizanske proslave in žalijo novinarje, ki temu nasprotujejo. Hudo nenavaden posnetek si lahko ogledate tudi med tviti predsednika SDS in premierja Janeza Janše.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine