-0.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Urška Klakočar Zupančič si okoli sebe zbira čudaške svetovalke

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Odlazkov medij Večer razkriva zaposlitve v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič – vodja kabineta je postala celo Maja Jensterle – ki je s Klakočarjevo solastnica podjetja Ipsilaw, kar naj bi bilo po mnenju mnogih sporno. V ekipi desetih zaposlenih predsednice državnega zbora je službo dobila tudi svetovalka za zdravo življenje.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič v svoji ekscentričnosti, kršenju temeljnih protokolarnih pravil in vodenja sej zakonodajnega organa ni presenetila tudi z zaposlitvami v svojem kabinetu. Večer namreč razkriva, da je na zaupanje zaposlila 10 ljudi, med katerimi je solastnica njenega podjetja Ipsilaw, Maja Jensterle, ki je registrirano za dejavnosti izdajanje knjig in časopisov, drugo založništvo, drugo informiranje, druge pravne dejavnosti, drugo podjetniško in poslovno svetovanje, drugje razvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje, pomožne dejavnosti za izobraževanje, umetniško uprizarjanje, spremljajoče dejavnosti za umetniško uprizarjanje, umetniško ustvarjanje …

Kot smo že opozarjali, je omenjeno svetovalno podjetje le krinka za dejansko opravljanje odvetništva. Podjetje Ipsilaw, pravno in poslovno svetovanje, ponuja odplačno zastopanje na sodiščih, odplačno sestavljanje pisnih vlog v postopkih na sodiščih ter odplačno zastopanje na narokih (včasih se je temu reklo nezakonita pravna pomoč). Po poročanju medijev na Okrajnem sodišču v Ljubljani poteka več postopkov, v katerih družba predsednice državnega zbora zastopa stranke.

V pisarni Klakočar Zupančičeve reference skrivajo

Poleg Maje Jensterle je Klakočarjeva zaposlila še Jasno Julijo Žontar, svetovalko za zdrav način življenja, organizirala je tudi timbildinge, pet let pa je glede na podatke na Linkedlnu delala tudi za propadlega tajkuna Staneta Valanta na NFD, so odkrili na Siolu. Pisarno Klakočar Zupančičeve vodi Gordana Mijatović, predsednici pa hram demokracije pomagajo voditi še nekdanji poslanec LMŠ Gregor Pavšič, Mitja Šajatovič in Mirjam Horvat. Poleg omenjenih so v kabinetu še iz časov prejšnjega predsednika državnega zbora zaposlene Katarina Ratoša in tri tajnice podpredsednikov in podpredsednic DZ. Kakšne so reference vseh zaposlenih in njihove delovne naloge, pa v pisarni predsednice Klakočarjeve niso pojasnili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine