17.2 C
Ljubljana
četrtek, 21 septembra, 2023

Urška Klakočar Zupančič se ne namerava pogovarjati z Društvom 1. oktober

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv.si)

Zahteva Pavla Ruparja po umiku svetovalke za upokojenska vprašanja Biserke Meden Marolt je bila za marsikoga na mestu. Meden Maroltova je zagrižena zagovornica evtanazije, prostovoljnega samomora oziroma smrti, kar je v nasprotju z najvišjo vrednoto človeštva – življenja. V normalnem svetu bi vsakega zagovornika “smrti” ostro obsodili, vendar ne na slovenski levičarski sceni. Tam jim nič ni sveto, niti življenje ne. Razen, če je v njihovo korist – potem se prelevijo v največje zagovornike človekovih pravic in svetosti življenja – in da jim je dvoličnost domača, priča dejstvo, da je predsednica DZ še včeraj policiste, ki so na petkovih protestih ščitili življenja nedolžnih primerjala z neonacisti, danes pa obsoja Pavla Ruparja, ki se bori za življenja starejših.

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič danes kritizira Pavla Ruparja, ki je zahteval umik svetovalke za upokojenska vprašanja Biserke Meden Marolt, češ da je šel s svojo trditvijo, da bi “tako svetovalko vzel Adolf Hitler, predaleč. Ne le to, njegova trditev naj bi celo “kazala znake kaznivega dejanja, vsekakor pa predstavljajo hud prekršek in so globoko posegle v človekovo dostojanstvo,” je zapisala na Facebooku. Kaj bi potem lahko rekli vsi tisti policisti, ki jih je sama primerjala z nacisti? Pozor, govorimo namreč o isti osebi, ki je policiste zaradi varovanja nedolžnih primerjala z Adolfom Eichmannom.

Levičarjem nič ni sveto, pa niti življenje ne. Kulturni marksizem še kako obstaja in viden je prav v vseh segmentih družbe na strani levičarjev. Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je namreč izkazala absolutno podporo zagrizeni zagovornici evtanazije Biserki Meden Marolt in s tem obrnila hrbet upokojencem in življenju kot najvišji vrednoti. Ne le da jim je obrnila hrbet, predsednica DZ je na svojem Facebook profilu celo ostro obsodila Ruparjevo prizadevanje za dostojno življenje upokojencev oziroma njihovo življenje na sploh, s tem ko je stopila v bran Meden Maroltovi, ki se javnosti predstavlja kot nekdo, ki predstavlja interese upokojencev vendar je še slepemu vidno, da njeni nameni služijo bolj polnjenju državnega proračuna in vladnih žepov  — kar je še en razlog več za vladno podporo.

Dvoličnost predsednice DZ ne pozna meja
“Draga Biserka in draga Nataša, izjemno vaju obe spoštujem in ostro obsojam zavržne izjave Pavla Ruparja na današnjem shodu pred Državnim zborom. Niso samo zavržne, po mojem mnenju imajo tudi znake kaznivega dejanja, vsekakor pa predstavljajo hud prekršek in so globoko posegle v človekovo dostojanstvo. Gospod Pavle Rupar, na tem mestu odpovedujem srečanje z vami, ki je bilo predvideno za 16. maja. Jutri bo sestavljen tudi uradni dopis
,” je na Facebooku zapisala Klakočar Zupančičeva.

Foto: zajem zaslona

Zmotile so jo namreč Ruparjeve besede, da bi “tako svetovalko (kot je Meden Maroltova) vzel samo Adolf Hitler”. Precej dvolično od nje, glede na to, da je v oddaji Tarča javno policiste primerjala z Adolfom Eichmannom. In to policiste, ki so ščitili življenja in jih ne usmerjali v smrt, kot bi to počela Meden Maroltova. Društvo Srebrna nit, ki naj bi se zavzemalo za dostojno starost, vendar je v veliki meri pomagalo rušiti zakon o dolgotrajni oskrbi, si prizadeva uzakoniti evtanazijo oziroma prostovoljni samomor. Izkušnje ostalih držav kažejo, da stvari hitro lahko uidejo izpod nadzora, umor hitro lahko postane legaliziran, vendar jih to ne zanima oziroma niso sposobni predvideti hudih posledic.

Predsednica DZ za Društvo 1. oktober nima posluha
Na današnji novinarski konferenci je podala tudi javno izjavo o razlogih za odpoved. Sklicevala se je na “uporabljeno retoriko in teptanje človeškega dostojanstva”, ki naj bi se dogajalo na sredinem vseslovenskem protestnem shodu pod vodstvom Ruparja. To naj bi bili po njenih besedah tudi razlogi za ustanovitev stranke Gibanja Svoboda. Pa vendar je sporna prav njihova uporaba retorike — spomnimo, da je v njihovih očeh “fašist” prav vsak, ki zagovarja tradicionalne vrednote in v tem primeru dostojno življenje upokojencev ali ljudi na sploh. Seveda jim za to ni mar, rezultat pa je precej nižja kvaliteta življenja ljudi, odkar je Golobova vlada stopila na oblast. Druga stvar, ki jo je omenila, je “teptanje človekovega dostojanstva”. V katerem svetu je nasprotovanje legalizaciji umora in zahteva po boljšem življenju “teptanje človekovega dostojanstva”? Predsednica DZ je Društvo 1. oktober označila za populistično, vendar je prav ona tista, ki je populistično obiskovala afriške države in posvajala opice, kot ji je to zabrusil poslanec NSi Aleksander Reberšek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine