-4.4 C
Ljubljana
četrtek, 9 februarja, 2023

Uroš Šinko: Slovenije ne staneš nič, skoraj ves denar zaslužen v tujem gospodarstvu porabiš v Sloveniji, si najprofitabilnejši izvozni produkt države. In kaj naredi Slovenezuela? Dvojno te obdavči!

»Socialistična ekonomija. Vsem bomo povišali plače in pokojnine. Hkrati bomo dvignili davke in prispevke ter uvedli nove davke. In povprečni Slosapiens pade na to foro, da bo imel za 10€ večjo plačo in pokojnino, ker mu nesposobnost kognitivnega razmišljanja ne omogoča da bi uvidel, da bo imel pod črto realno 15€ manj. Več desetletna indoktrinacija pač pušča posledice,« je na svojem Facebook profilu zapisal, Uroš Šinko, delovni migrant, sicer pa slovenski davčni zavezanec.

Njegov drugi zapis objavljamo v celoti:

»Zaslužiš denar v tujini, plačaš davek v tujini ter prispevke za zdravstvo, socialo,…Slovenije ne staneš nič, skoraj ves denar zaslužen v tujem gospodarstvu, porabiš v Sloveniji. Ergo. Osnovnošolcu, ki ve sešteti 2 plus 3, bo jasno, da si najprofitabilnejši izvozni produkt države. In kaj naredi Slovenezuela? Dvojno te obdavči, sicer po načelu svetovnega dohodka, a zaradi nekompatibilnega davčnega reda, na nek slovensko bizaren, svojstven način. V Sloveniji moraš plačati več davka, kot ga plačaš v Avstriji, ker ti pač v Avstriji zaradi narave dela, pripadajo določeni davčni odpustki. Ta denar se v Slovenistanu porabi predvsem za javnofinančne orgije v Ljubljani, ki kot vemo niso poceni. Ne vem, koliko stane danes v Ljubljani en Bulmastif? Tako, da razmišljaš, da bi pobral šila in kopita ter s svojim denarjem odšel iz te socialistične vukojebine. Tako razmišlja še vsaj 30.000 ljudi, ki se predvsem iz Prekmurja ter Štajerske vozijo na delo v Avstrijo in v povprečju na letni ravni znosijo v Slovenijo 30.000€. Slabo milijardo skupaj na leto se pravi. Zato me čudi, da se podjetniki in gospodarstveniki čudijo in šele sedaj zganjajo hrup zaradi dviga davkov Serpetinškovega cirkusa, kar je bilo za pričakovati. Za to bi bil čas pred volitvami, mogoče bi pa kakšnemu volivcu le potegnilo. In, kako bi celotno stanje formuliral? Nič novega na socialistični strani Alp.«

Njegov zapis si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine