13.3 C
Ljubljana
nedelja, 3 marca, 2024

Urednik Demokracije Jože Biščak za poljski Polityce o sprejemu resolucije proti Poljski: Kar se je zgodilo v Evropskem parlamentu, je sramota in nezaslišan poskus podrejanja suverene države!

Piše: J.S.

»Povsem jasno je, kaj moti bruseljsko progresivno elito in Sorosove lutke. To je, da je sedanja vlada Poljske konservativnega svetovnega nazora. Zato je današnje sprejetje resolucije sramota za Evropsko unijo,« je za enega najbolj branih poljskih spletnih dnevnikov Polityce sprejem včerajšnje resolucije, da poljsko »nelegitimno ustavno sodišče ne more razlagati ustave«, komentiral Jože Biščak, odgovorni urednik tednika Demokracija.

Evropski parlament je včeraj v Strasbourgu z večino sprejel resolucijo, da poljsko »nelegitimno ustavno sodišče ne more razlagati ustave«, ker je  zgolj »orodje za legalizacijo nezakonitih ukrepov oblasti«. Evropski poslanci so menili, da mora EU mora zaščititi poljske državljane.

Za Polityce je sprejem resolucije komentiral Jože Biščak, odgovorni urednik revije Demokracija. »Kar se je danes zgodilo v Evropskem parlamentu, je sramota za Evropsko unijo. To, da so evropski poslanci sprejeli povsem levičarsko resolucijo, ki odreka poljskemu ustavnemu sodišču legitimnost razlage svoje ustave, je nezaslišano in neprimerljivo v zgodovini Evropske unije. Naj bom jasen in glasen: Poljska je suverena država in članica EU. Najvišji akt suverene države je ustava in edini, ki imajo pravico do razlage te ustave, so poljski ustavni sodniki. Povsem jasno je, kaj moti bruseljsko progresivno elito in Sorosove lutke. To je, da je sedanja vlada Poljske konservativnega svetovnega nazora in da se Poljska hitro razvija,« je dejal Biščak.

Spomnil je evropske poslance, če pred dobrimi tremi stoletji ne bi bilo pogumnega poljskega poveljnika Jana III. Sobieskega in njegove vojske, ki je pred Dunajem ustavila napredovanje islama, danes ne bi bilo ne Evropske unije, levičarska delita ne bi mogla brusiti svojih pet na bruseljskem parketu in živeti na račun poštenih ljudi. Po njegovo je poskus podrejanja Varšave povsem političnim ciljem Bruslja  nesprejemljiv. »Vsi evropski poslanci, ki so glasovali za resolucijo, so pokazali norost in lahkotnost zlorabe evropskega parlamenta za poskus prevlade progresivizma. Resolucija je zato nelegitimna, sodišče EU nikakor ne more nad ustavo in ustavnim sodišče posamezne države,« je menil urednik Demokracije. Države se Evropski uniji niso priključile zato, da jim bo neka elita ukazovala, kaj je prav in kaj ne, da bo odločala namesto nacionalnih držav, ampak zato, da bi s prostim pretokom blaga in storitev omogočila blaginjo vsem.

Poljakom je Jože Biščak sporočil: »Poljakom sporočam, naj ostanejo trdni in ponosni, kot so bili v vsej svoji zgodovini. Veliko so pretrpeli, nosili eno največjih bremen v zgodovini Evrope. Dragi Poljaki in drage Poljakinje, ki ste pogumni možje in pokončne žene, ki ste branik vrednot, kot so vera, kultura, družina in tradicija, ne dopustite, da vas grožnje in kričanje levičarjev prestrašijo. Bruseljska zver sicer zbira črne oblake in jih pošilja nad vašo državo, a se ne prestrašite in stojte za svojimi ideali, ki so za vas sveti in za katere se je vredno boriti.«

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine