19.3 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Ups, to pa je nerodno za Židana in Švarc Pipanovo: trdo jedro SD ob meji zaradi ilegalnih migrantov postavlja straže

Se spomnite, da smo včeraj poročali, da so iz Policijske uprave Novo mesto sporočili, kako so šentjernejski policisti prijeli štiri Alžirce, ki so na območju Šentjerneja vlomili v eno od počitniških hiš oziroma zidanic? No, izvedeli smo, da je lastnik nekdanji policist, zdaj poveljnik tako imenovane partizanske čete, trdega jedra SD. Domačini poročajo, da bo svojo lastnino stražil.

Vlom se je zgodil v sredo okoli 20. ure. Štirje ilegalni migranti so prišli prek Gorjancev in nato vlomili v eno od počitniških hiš oziroma zidanic na Novi gori nad Gorenjim Vrhpoljem. Vlomilce je opazil sosed, ki je poklical lastnika, ta pa naj bi jih tudi zasačil ter poklical policijo.

No, lastnik ni nihče drug kot Milan K., nekdanji policist in eden od vodilnih tako imenovane partizanske Gorjanske čete, društva, ki simpatizira z ZZB NOB in Židanovo SD oziroma s slovenskimi levičarskimi strankami, ki so zelo empatične do ilegalnih migrantov. »Borci« te čete so običajno oblečeni v partizanska oblačila s titovko ali triglavko na glavi, oboroženi, nosijo slovensko trobojnico z rdečo zvezo, spremlja jih harmonika.

Milana K. je vlom tako pretresel, da domačini iz Šentjerneja poročajo, da naj bi se odločil, da bo svojo zasebno lastnino (tisto lastnino, ki jo levičarji običajno prezirajo) s stražo branil. »Gre za gorilo od človeka,« pravijo domačini.

Milan K. (Slika: Posavski obzornik)

Spomnimo. Levičarji (še posebej SD in Levica) vse, ki nasprotujejo politiki odprtih mej in zahtevajo proti ilegalnim migrantom ostrejše ukrepe, označijo za fašiste, naciste in rasiste. To je na svoji koži občutil župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, ki se je uprl gradnji sprejemnega centra za migrante. In ker je Rojc član SD, vidni člani zahtevajo, da se Rojca izključi iz stranke. Zdaj čakamo, da se odzovejo na početje Milana K., čigar »partizanska četa« je oborožena.

Zadnje novice

Sorodne vsebine