23.1 C
Ljubljana
torek, 25 junija, 2024

Upajmo na zmago sočutja in razuma

Piše: Lucija Kavčič

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja so na predvečer na Trgu republike v Ljubljani počastili z vso pieteto in s spoštovanjem, v tišini, s prižganimi svečami in z zvonjenjem zvonov, čeprav je ministrstvo za kulturo z ministrico Vrečkovo na čelu lani ta dan spomina odpravilo.

Evropa je to dejanje obsodila, vendar levičarski oblastniki, zlasti pripadniki Levice, trmasto molčijo in še naprej ignorirajo povojne zločine komunizma na slovenskih tleh. Človek si ne more zamišljati, kaj pri tem mislijo vsi tisti, ki nasprotujejo dnevu spomina, imajo pa polna usta pravičnosti, genocida, ki da se dogaja v Gazi, in boja proti sovražnemu govoru. Njihova dejanja so očitno v nasprotju z njihovimi besedami! Da ljudje lahko razumemo sedanjost in delamo za dobro v prihodnosti, ne smemo živeti v zanikanju preteklosti, oni pa počnejo prav to. Zanikajo poboje ljudi brez sodbe, zanikajo zločine, ki so bili po vojni narejeni zavestno, ko so sodišča v Sloveniji že delovala. Zato se niti ne čudim, da nam danes vsiljujejo uzakonitev evtanazije in legalizacijo marihuane. To je vse, kar lahko v zanikanju povojnih zločinov ponudijo: smrt in opijanje možganov! Upam, da bodo volivci na referendumih vendarle prisebni in da zakona ne bosta sprejeta! Kaj se nam obeta, če bosta?

Ob vsem tem se zdi, da so se nad Slovenijo zgrnili res temni oblaki in da vetra, ki bi jih pregnal, ni in ni od nikoder!

Namesto, da bi poskrbeli za čim boljšo dolgotrajno in paliativno oskrbo, da bi se starejši in bolni kljub starosti in bolezni do konca življenja počutili ljubljene in zaželene, se bodo prav zaradi takih možnosti veliko prej počutili odveč in bosta zato pogostejši depresija in tesnoba. Ljudje se v slabem duševnem stanju sploh ne bi smeli odločati o ničemer, kaj šele o tem, ali želijo živeti ali ne. In tu se bo odprlo široko polje zlorab! Tudi legalizacija marihuane je past, iz katere se je praktično nemogoče izvleči, če se enkrat zapre: zdravniška stroka pri nas je enotna, da je legalizacija konoplje škodljiva in da povzroča le še več odvisnosti med ljudmi. Ali ne velja, da je odvisnost laže preprečevati kakor zdraviti? – To piše tudi v učbeniku za etiko za sedmi razred osnovne šole! Ampak predlagatelji obeh zakonov so na to gladko pozabili …

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine