12.2 C
Ljubljana
četrtek, 5 oktobra, 2023

Umrl je Sašo Hribar!

Piše: G. B. 

Danes zvečer je Slovenija obšla dramatična vest, da je zaradi infarkta umrl Sašo Hribar (63), znani radijski voditelj in v preteklosti tudi član programskega sveta RTV. Najbolj prepoznaven je bil po oddaji Radio Ga-Ga. 

Kot so zapisali na MMC, je Sašo Hribar skozi oddajo ustvaril arzenal neponovljivih radijskih likov, ki so zrasli iz njegovega satiričnega duha, in postavil prelomnico v slovenskem radijskem humorju. V začetku 90. let je začel nastopati tudi na televiziji kot voditelj tedaj priljubljene oddaje Titanik (s Sašo Einsiedler) in nato še kot voditelj kompleksnega televizijske oddaje Hri-bar.

Leta 2006 je za izjemne dosežke na radiu in televiziji prejel Ježkovo nagrado za satiro v oddaji Radio GA-GA in oddaji Hri-bar. Sodeloval je tudi v oddaji Moja soseska.

Že v osemdesetih letih je postal radijski napovedovalec, bral je tudi poročila v okviru osrednjega TV dnevnika na TV Ljubljana oz. TV Slovenija. Nato pa se je začel vključevati v razvedrilne oddaje.

Kot član programskega sveta RTV se je sicer veliko vključeval v politične debate, tudi na bizaren način. Nazadnje je hudo polemiko sprožil junija letos z mnenjem, da vojne v Sloveniji leta 1991 dejansko ni bilo.

V svoji ekipi sodelavcev najbolj prepoznavne oddaje je lep čas imel tudi Marjana Šarca, ki se je kasneje vključil v politiko, najprej kot kamniški župan, nato kot predsednik vlade, sedaj pa je obrambni minister. Žal pa nosilci “depolitizacije” RTV Slovenije na njegovo podporo ne bodo mogli več računati.

Ne glede na to, kako se je politično opredeljeval, pa ostaja dejstvo, da je bil eden najbolj prepoznavnih obrazov slovenske medijske scene. Z Radiom Ga-Ga je tako zaokrožil 33 let delovanja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine