12.5 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Umazana medijska ofenziva: Na Večeru lažejo, da Janša na oblast prihaja brez volitev, Avdić na Radiu 1 o zlobnem volku Janezu – SMC označen za smrdljive močvirnike, Počivalšek za prašiča brez hrbtenice

Kolumnistka Večera Svetlana Slapšak, ki je bila v petek bojevita govornica na “Protestu proti sovraštvu”, kjer je hujskala proti nastajajoči desnosredinski vladi, predsedniku Slovenske demokratske stranke Janezu Janši in desno usmerjenih medijih, ostaja v prvi bojni liniji vojske sovražno nastrojenih levičarskih ekstremistov, ki poskušajo na vsak način preprečiti, da bi v torek Janšo izvolili za novega mandatarja. Tokrat je spet silovito udarila v svoji kolumni v časopisu Večer, kjer je že v napovedniku izrekla veliko laž. Namreč, “da so se Janši bojda uresničile sanje, ker je brez volitev, v pravi krizi, z vsemi pooblastili, ki jih kriza zahteva, brez pravih dogovorov, v koaliciji z bednimi, šibkimi in poslušnimi. Nič boljšega si ne bi mogel želeti.” Seveda je ob tem povsem pozabila, da ja SDS poleti 2018 na legitimen način premočno zmagala na državnozborskih volitvah. In da so jo leve stranke sovražno izključile iz oblikovanja koalicije, kar je 16 mesecev kasneje pripeljalo do popolnega kolapsa pod vodstvom Marjana Šarca.

 

“Za nas druge življenje v distopiji nedvomno ni najhujše, kar si lahko zamislimo, saj ga je mogoče prekiniti v trenutku, ko se tako odločimo. Lahko pričakujemo, da bo ta trenutek prišel razmeroma hitro, vsaj zgodovina nas uči tako, zlasti novejša,” Svetlana Slapšak posredno namiguje na nove proteste, ki so jih že v petek napovedovali nekateri skrajni levičarji. Namreč, da bodo šli tokrat do konca. Karkoli naj bi to že pomenilo.

Slapšakova o sredini kot “strupenem, smrdiljivem močvirju”
Iz Svetlanine kolumne je mogoče razbrati tudi, da neverjetno močno zameri Zdravku Počivalšku in Aleksandri Pivec, ker ne vztrajata pri politiki izključevanja in sovraštva do drugačnih političnih pogledov, temveč delujeta povezovalno. “Licemerje, koristoljubnost, pokvarjenost, nenačelnost, obsesivno laganje in neumnost so postali edina sestavina te politike in politikov, njena edina prepoznavna lastnost. Še nikoli nismo tako zelo prezirali politikov, poslancev in vsega, kar je povezano z njimi, kot danes,” piše Slapšakova.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine