12.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

UKOM ostro zavrača obtožbe s strani Bojana Veselinoviča in navedbe Sveta delavcev STA: Na očitke odgovarja z objavo celotne korespondenco z datumi!

Piše: C. R.

“Urad vlade za komuniciranje ostro zavrača obtožbe tako direktorja STA Bojana Veselinovića kot tudi današnje navedbe Sveta delavcev STA, ki jih je v javnost posredoval STA marketing, da je UKOM v včerajšnjem sporočilu za javnost kakor koli zavajal ali potvarjal dejstva,” so sporočili na spletni strani Vlade RS. 

“Na očitke o zavlačevanju pri sklenitvi pogodbe je mogoče odgovoriti zgolj z dejstvi, zato objavljamo celotno korespondenco z datumi med STA in UKOM.” Iz korespondenc je jasno razvidno, da je direktor STA Bojan Veselinović potreboval kar tri tedne, da je poslal cenik storitev, ki jih STA opravlja v okviru javne službe. Nasprotno se je UKOM vedno odzval nemudoma.

Na očitke odgovarjajo z objavo celotne korespondenco z datumi med STA in UKOM.

Nova Uredba, ki pooblašča UKOM za pripravo in izvajanje financiranja STA, je v veljavo stopila 26. 6. 2021. 18. 6. 2021: V želji, da se čimprej zakonsko uredi financiranje STA, je UKOM ne glede na začetek veljavnosti uredbe že 18. 6. 2021 poslal direktorju STA Veselinoviću dopis s pozivom, naj nemudoma posreduje podatke glede cene posameznih storitev, ki jih mora STA izvajati v okviru svojih zakonskih obveznosti, če želi, da pogodbo sklenemo kar najhitreje.

Bojan Veselinovič. (foto: STA)

Brez tega podatka je nemogoče skleniti kakršnokoli pogodbo. Predstavnike STA je tedaj UKOM tudi povabil na prvi sestanek. 24. 6. 2021: Poteka prvi sestanek, na katerem direktorja znova prosimo, naj nam nemudoma posreduje želene podatke. 2. 7. 2021: V skladu z dogovorom UKOM na STA pošlje osnutek pogodbe, četudi direktor Veselinović še vedno ni poslal ključni podatkov o stroških posameznih storitev.

7. 7. 2021: UKOM direktorja Veselinovića znova prosi za posredovanje podatkov. 9. 9. 2021: Direktor STA Veselinović posreduje želene podatke. 12. 7. 2021: UKOM prosi direktorja STA za pojasnilo posameznih stroškovnih postavk. Odgovora UKOM še ni prejel. 13. 7. 2021: Na UKOM-u poteka drugi usklajevalni sestanek. 14. 7. 2021: UKOM posreduje na STA popravljen osnutek pogodbe.

Vir: Vlada RS

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine