-2.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Ugibanja so končana: Vodenje Ukoma prevzema žena Primoža Cirmana, Petra Bezjak Cirman, vodja sindikata RTV!

Piše: Sara Kovač (Nova24TV.si)

Predsednik vlade Robert Golob na čelo Ukoma predlaga Petro Bezjak Cirman, vodjo sindikata RTV in ženo novinarja portala Necenzurirano, Primoža Cirmana. Ugibanja, da bo Cirman prevzel vodenje Ukoma, se torej niso izkazala za povsem zgrešena.

Saga okoli vodenja Ukoma je dobila popoln zaključek tistih šaljivcev, ki so ob odstopu dosedanjega vršilca dolžnosti Dragana Barbutovskega napovedovali imenovanje Primoža Cirmana na čelo vladnega urada za komuniciranje. On je bil namreč še edini izmed novinarjev portala Necenzurirano, ki ni dobil rente ali službe v krogih Gibanja Svobode. Namesto njega je Robert Golob predlagal kar njegovo ženo, Petro Bezjak Cirman – znano RTV sindikalistko, ki je tam skrbela, da je javna hiša ostala leva in pristranska.

Premier Golob je torej poskrbel praktično za vse novinarje portala Necenzurirano, ki so z medijskimi napadi pomagali rušiti prejšnjo Janševo vlado in ustoličiti levico. Vesna Vuković bo piarovka Gibanja Svoboda, Tomaž Modic pa bo za denar pomagal Mojci Pašek Šetinc pri njeni inkvizicijski parlamentarni skupini za pregon SDS.

Neodvisni novinarji kar čakajo, da jih zanese v politiko

Predvsem pa imenovanje Bezjak Cirmanove in ostalih v parlamentarne, vladne in strankarske službe znova dokazuje, da so nam medijsko sceno ves čas servirali levi aktivisti. Vse skupaj je še toliko bolj degutantno, ker se imajo za predstavnike neodvisnega novinarstva in profesionalizma. Žal je takšnih, ki komaj čakajo, da vstopijo na levo politično sceno, še ogromno, pa vendar vam bodo do zadnjega lagali, da so branilci svobodnega novinarstva.

RTVS: Grah Whatmough bo Bezjak Cirmanovi v največji možni meri skrajšal odpovedni rok

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andrej Grah Whatmough bo ugodil prošnji predstavnice zaposlenih v nadzornem svetu RTVS Petri Bezjak Cirman in ji v največji možni meri skrajšal odpovedni rok, so sporočili z RTVS. Na RTVS so se ob tem v sporočilu za javnost Bezjak Cirmanovi, sicer nekdanji novinarki RTVS, zahvalili za opravljeno delo in ji zaželeli uspeh na novem delovnem mestu.

Vlada bo o njenem imenovanju odločala v prihodnjih dneh, so danes sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Bezjak Cirmanova bo tako na čelu Ukoma nasledila Dragana Barbutovskega, ki ga je vlada na ta položaj imenovala na prvi seji 1. junija in bo v prihodnje zaposlen v kabinetu predsednika vlade na področju komuniciranja z mednarodno javnostjo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine