32.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Učiteljica OŠ Majde Vrhovnik v Ljubljani okužena, šola poziva zaposlene, starše in učence, naj opazujejo spremembe pri svojem zdravju!

»Spoštovani, obveščam vas, da je bila na OŠ Majde Vrhovnik, ponoči, 14. 3. 2020, identificirana učiteljica, pri kateri so potrdili okužbo s koronavirusom SARS-CoV-2,« je na spletu zapisala ravnateljica šole Mateja Urbančič Jelovšek in prosila, naj zaposleni, učenci in starši v naslednjih dneh opazujejo spremembe pri njihovem zdravju.

Ravnateljica je priložila tudi navodila:

  1. Samoopazovanje vsem zaposlenim, učencem in staršem na OŠ Majde Vrhovnik v obdobju 14 dni.
  2. Naj se zadržujemo doma in opazujemo svoje zdravstveno stanje.
  3. Če se pri katerem v tem obdobju pojavijo znaki okužbe dihal (npr. slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, bolečine v mišicah), pokličemo osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer bomo prejeli nadaljnja navodila.
  4. Upoštevajmo higienske ukrepe (skrb za umivanje rok, higiena kašlja).
  5. Naj se ne udeležujemo kakršnih koli aktivnosti izven doma. Odsvetujejo nam obiske starejših in imunsko oslabljenih.
  6. Na telefonskih številkah 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00 in 17.00) so za pomoč staršem in zaposlenim šole na voljo strokovnjaki za pridobivanje zanesljivih informacij in pojasnil o preventivnih ukrepih. Več informacij na spletni strani NIJZ na naslovu: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov
  7. V kolikor sami zbolite in vam potrdijo okužbo s koronavirusom SARS-CoV-2, prosim, sporočite na e-naslov: [email protected].

»Pravkar sem govorila z območnim epidemiologom: navodila za ravnanje so zgoraj napisana, vsi se opazujemo in ravnamo po navodilih. V danem trenutku sem vas obvestila takoj in storila vse, kar lahko in kar smem. Hvala za razumevanje. Ostanimo mirni, delujmo samozaščitno, brez panike in strahu. Zavedam se, da to ni enostavno,« je še zapisala.

Zapis si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine