30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

(NAJBOLJ BRANO 2021) Učiteljica odgovorila Mojci Prelesnik na nova “polena pod noge”: Dovolj imam idiotizma in vsega, da ne bi ustavili novih obolenj ljudi!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Lahko, ker dajem soglasje! Razumeš, IP?! Dovolim! Ker imam dovolj idiotizma in vsega, kar počnete, da ne bi ustavili širjenja, da bi ljudje zbolevali … Vse za padec te vlade! ‘Ogabno‘ “, je protestno zapisala učiteljica Alenka Helbl.

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je glede preverjanja PCT pogojev v šolah za N1 izjavila, da niti ministrstvo za izobraževanje niti ravnatelji ne smejo skenirati QR kod na digitalnih potrdilih zaposlenih, če se pri tem razkrijejo osebni podatki. Zadnja verzija aplikacije za skeniranje QR kod pa osebne podatke razkrije.

Delodajalci sicer lahko po njenem zahtevajo informacijo o izpolnjevanju pogoja PCT, “vendar v kontekstu delovnih razmerij ne obstaja obveznost predložitve zdravstvenega izvida, temveč zgolj same informacije iz izvida,” razlaga, “To pa pomeni, da po mnenju informacijskega pooblaščenca niti ministrstvo za izobraževanje niti ravnatelji trenutno nimajo pravne podlage, da bi od vseh zaposlenih v dejavnosti vzgoje in izobraževanja pridobivali dokaze o cepljenju, npr. s skeniranjem covidnega potrdila oziroma s predložitvijo drugega dokaza ter preverjanjem istovetnosti.”

Na prvem mestu so življenja ljudi
Kot je znano, preverjanje pogoja PCT ni mogoče brez preverjanja istovetnosti, da QR koda pripada tistemu, ki jo tudi ima. Vse pripombe informacijske pooblaščenke pa so razjezile učiteljico Alenko Helbl, ki je že vnaprej dala soglasje za preverjanje. “Dovolim! Ker imam dovolj idiotizma in vsega, kar počnete, da ne bi ustavili širjenja, da bi ljudje zbolevali …”, je dejala in dodala, da Prelesnikova počne vse to z namenom protivladnega boja ter njene poteze označila za neokusne oziroma ogabne.

 

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik že vse od začetka oblikovanja te vlade ruši njene ukrepe za zajezitev epidemije s pravno neargumentiranimi obrazložitvami, saj je znano, da so jo za generalno sekretarko državnega zbora leta 2008 predlagali ljudje blizu Gregorja Golobiča, brez te politične podpore pa nikoli ne bi zasedla mesta tako pomembne institucije, kot je Informacijski pooblaščenec RS.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine