32.6 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Twitter zaradi sinočnje izjave Klakočarjeve pregorel! Bi morala z mesta predsednice DZ odstopiti?

Kaj??? Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič primerja nekdanjega GDP z Adolfom Eichmanom, vojnim zločincem, ki je ‘počistil’ miljone ljudi. Odgovorite: koliko ljudi je dal likvidirati takratni direktor dr. Olaj?”, se je nekdanji poslanec Jožef Jerovšek na Twitterju odzval na izjavo Klakočar Zupančičeve. Brutalno etiketiranje je obsodil tudi nekdanji direktor policije Anton Olaj, izjava pa je na Twitterju sprožila burne odzive. 

Četrtkova Tarča je postregla z jasnimi dokazi o politizaciji in pritiskih na slovensko policijo s strani predsednika vlade Roberta Goloba. Sicer niso objavili ničesar novega, o čemer na Nova24TV že ne bi poročali, toda še enkrat se je jasno pokazalo, da je premier Golob z Milošem Njegoslavom Milovićem ustanavljal paradržavno enoto za varovanje, ta je mimogrede želel še vplivati na delo policije, kar je v pismu pojasnil v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. Se je pa izkazalo, da je predsednik vlade Golob lagal, ko je na seji državnega zbora izjavil, da Milovića ne pozna, čeprav je ta sestankoval v prostorih vlade.

V oddaji so bili gostje Zvone Černač, Matej Tonin, Matej Tašner Vatovec, Matjaž Han in Urška Klakočar Zupančič. Slednja je zopet dvigovala veliko prahu z nespretnimi izjavami, ki ne pritičejo njeni funkciji. Politični analitik Aljuš Pertinač je zapisal, da se preveč pojavlja v vlogi političarke in podpredsednice Gibanja Svoboda ter komičarke, kot pa predstavnice druge najpomembnejše politične funkcije.

Še bolj je razburila, ko je diskreditirala delo policije v času prejšnje vlade, ko je morala ta obvladovati nerede v Ljubljani in je zato morala uporabiti tudi prisilna sredstva. Kot vsaka druga policija, ki se znajde v podobni situaciji in mora varovati javni red in mir ter preprečiti uničevanje tuje lastnine. Pri tem je bilo poškodovanih več policistov kot protestnikov, kar veliko pove o nasilništvu razjarjene množice. Toda Urška Klakočar Zupančič ni mogla stopiti iz svoje kože in je nekdanjega generalnega direktorja policije primerjala kar z nacistom Adolfom Eichmannom, organizatorjem “dokončne rešitve” – načrta za izkoreninjenje Judov. Čeprav se je na koncu oddaje Klakočar Zupančičeva za izjavo opravičila, je vseeno dvignila veliko prahu.

To so odzivi s Twitterja:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine