4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Twitter razkriva resnično zgodbo o Hunterjevem prenosnem računalniku: za FBI do zdaj najbolj obremenilni dokazi

Piše: J. B.

Novo razkritje, kako je Twitter omejeval uporabnike v korist leve ideologije in takratnega predsedniškega kandidata Joeja Bidna, je najbolj šokantno do zdaj. Michael Shellenberger je objavil dolg zapis, iz katerega je razvidna pokvarjenost FBI: laganje o prenosnem računalniku predsednikovega sina Hunterja Bidna.

FBI je ves čas vedel, da je trdi disk Hunterja Bidna pravi in informacije na njem resnične: od korupcije in poslovanje s tujimi vladami prek pranje denarja za Joeja Bidna do spolnosti in uporabe prepovedanih drog. FBI je sodeloval s Twitterjem z lažnimi trditvami, da je trdi disk »ruska dezinformacija« oziroma ruski hekerski vdor.

Spodaj je nekaj ugotovitev Shellenbergerja (povzeto po portalu American Thinker).

 1. Uradniki FBI so vedno vedeli, da je Bidnov trdi disk pravi in resničen.
 2. Dan preden je NY Post pisal o prenosniku, je FBI kontaktiral Yoela Rotha prek posebne linije med FBI in Twitterjem.
 3. NY Post zelo natančno objavi zgodbo, ki jo Twitter in druga družbena omrežja takoj cenzurirajo. Zakaj? Ker je tako želel FBI.
 4. Dolgo pred zgodbo NY Posta, ko se je govorilo o Hunterjevem prenosnem računalniku in njegovem poslovanju z Joejem Bidnom, je FBI Twitterju in Facebooku neprestano naročal, naj preprečita objavo, ker gre za rusko operacijo. FBI je sicer leta 2020 priznal, da ni imel nobenih informacij o tujih vdorih in uhajanjih informacij.
 5. Twitter ni imel nobenih dokazov o ruskem vdoru na spletno mesto. Stalni pritisk je Rotha prisilil, da je verjel vsemu, kar je FBI rekel o domnevnih »ruskih dezinformacijah«.
 6. Na tej točki Shellenberger ugotavlja, da se je vrh vodstva Twitterja povezal z zaposlenimi, ki so delali za FBI, vključno z Jimom Bakerjem, od katerih so bili mnogi povezani s kampanjo Jamesa Comeyja proti Trumpu.
 7. Septembra je imel elitni levičarski Inštitut Aspen »suho vajo«, da bi pripravil družbene medije in ljudi iz tradicionalnih medijev na »hack and dump« v zvezi s Hunterjem Bidnom.
 8. Do sredine septembra je FBI ustvaril šifrirano virtualno vojno sobo zase, vodstvo Twitterja in urad direktorja nacionalne obveščevalne službe
 9. Mesec dni preden je NY Post razkril zgodbo o prenosnem računalniku Hunterja Bidena, sta FBI-jeva Laura Dehmlow (vodja delovne skupine za tuji vpliv) in Elvis Chan (višji agent, ki je najpogosteje komuniciral s Twitterjem) dala zaupne informacije Jimu Bakerju. Spet so agenti vedeli, da je prenosnik pravi.
 10. Takoj po objavi zgodbe v NY Postu je bil Roth zaskrbljen, ker ni našel jasnega razloga za prepoved. Baker je vztrajal, da je bil prenosnik prirejen, tarča vdora ali oboje.
 11. V nekaj urah po objavi zgodbe, ki je temeljila na FBI-jevih in Bakerjevih lažih, je Twitter verjel zgodbi o ruskem vdoru. Istega dne je imel Baker telefonski klic z Matthewom Perryjem v uradu glavnega svetovalca FBI.
 12. FBI je nato lažno in po nepotrebnem obvestil senatorja Grassleyja in Johnsona, češ da se Rusi vmešavajo v njihovo preiskavo Hunterja Bidna, kar je spet oblikovalo novo lažno zgodbo.
 13. Zahvaljujoč pritisku FBI so družbeni in tradicionalni mediji cenzurirali popolnoma resnično zgodbo o prenosnem računalniku Hunterja Bidna, ki je pokazala korupcijo Hunterja in njegovega očeta.
 14. Medtem ko je FBI pritiskal na Twitter, je Twitterju plačeval honorar za njegovo osebje: 3.415.323 dolarjev do februarja 2021. Šlo je za komunikacijsko operacijo, ki jo je financirala vlada.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine