6.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Tvitosfera o shodu ljudske iniciative Glas upokojencev: Vse spontano, začetek dolgega pohoda zoper gluhoto in aroganco sedanjih oblasti

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si) 

“Ampak toliko kot je bilo danes čutiti energije, to ne premaga nobena vojska!” je po na shodu upokojencev v Ljubljani dejal Pavle Rupar, vodja ljudske iniciative Glas upokojencev. Tudi ostali Twitter odzivi kažejo na popoln uspeh shoda, ki je začetek dolgega pohoda zoper aroganco vlade.

Protestniki so na prvem shodu ljudske iniciative Glas upokojencev napolnili ljubljanski Trg republike. S slovenskimi zastavami v rokah so med drugim zahtevali dostojne pokojnine, ki so njihova pravica.

V nagovorih zbrani množici je bilo slišati, da je sedanja generacija upokojencev tista, ki je v vrstah čakala za bencin in gradbeni material, in tista, ki je na Roški cesti v Ljubljani protestirala proti temu, da bi bilo slovenskim državljanom sojeno v srbohrvaščini. Poudarili so, da gre za tisto generacijo, ki ima največ zaslug za osamosvojitev Slovenije, zato zdaj zahtevajo dostojno življenje, saj pokojnine niso socialna pomoč, ampak pravica. Vladi so sporočali tudi, da je dovolj norčevanja iz njih in da želijo dostojno življenje ter spoštovanje.

 

Začetek pohoda zoper gluhoto in aroganco oblasti

 

Premier Robert Golob s koalicijskimi partnerji podcenjujejo, omalovažujejo upokojence. Upokojenci so danes dokazali, da so navkljub častitljivim letom še vedno dovolj pri močeh, da si bodo izborili svoje pravice. Na Trgu republike v Ljubljani so odločno rekli ne “evtanaziji na obroke”. Počasi bo konec privilegiranega trošenja denarja z uslužne NVO-je, za Jaše JenulleTee JarcFilipe Mukije Dobraniće …

Po shodu smo zbrali nekaj odzivov na Twitterju. Univerzitetni profesor Boštjan M. Turk“Bil na shodu. 10K+ ljudi, toliko ljudi, da se izgubiš v množici. Vse spontano, začetek dolgega pohoda zoper gluhoto in aroganco sedanjih oblasti. Optimist glede razvoja dogodkov.” 

 

Sončni kralj je pobegnil na Brdo
Poslanec SDS Branko Grims“Kranjčani – ob meni sta Andreja Trilar in Saša Kristan – smo skupaj s še okoli 10.000 zbranih pred Državnim zborom v podporo na protestu za dostojno življenje starejših”. Še nekaj odzivov:  “Gotof je!”; “1515 Le vkup, le vkup, uboga gmajna! 2023 P.S.: A sončni kralj se je pa ustrašil ljudstva in pobegnil na Brdo?”; “Vlada pada! Danes v prestolnici!”; “Danes protestirajo ljudje. Slovenska srca in lepe duše… vse ostalo je teater absurda!”; “Zelo jasno sporočilo Golobu in njegovi koaliciji. Današnji protest je šele začetek”; “Še enkrat nas je jebeno več kot pa vas v genocidni vlada RS”; “Še video posnetek polnega trga, če bo slučajno kak večji medij čutil potrebo po dokazovanju kako malo ljudi se je zbralo”.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PREBERITE TUDI

(FOTOGALERIJA) Pavel Rupar po shodu ljudske iniciative Glas upokojencev: Ocenjujem, da nas je bilo danes tukaj med 18 in 20.000. Če naših zahtev odgovorni ne bodo slišali, nas bo 1. marca tukaj 30.000 in več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine