15.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 maja, 2024

Tudi zato je potrebno na referendumu obkrožiti PROTI: Poglejte, kako “Kolektiv” RTVS in Eugenija Carl nizkotno obračunavata s sodelavko, ki vodi razpravo o noveli RTVS

Piše: S. J. (Nova24tv.si)

Na portalu “Tukaj smo”, na katerem ‘kolektiv’ RTV Slovenija “obvešča javnost o zaostrenih razmerah na RTV Slovenija in pomenu javnega servisa za demokratično družbo,” so sodelavci zlili vso gnojnico prikritih frustracij in nemoči opranoglavcev na sodelavko Vido Petrovčič. V zapisu, za katerega ne moremo verjeti, da je sploh ugledal luč sveta, sodelavki po žaljivih dvanajstih odstavkih zabrusijo: “Zato si izgubila pravico, da bi bila naša kolegica.”

Vida Petrovčič v zadnjih tednih vodi televizijsko oddajo, v kateri poteka razprava o noveli zakona o RTV Slovenija. Razprava bi sicer morala potekati v državnem zboru, a vlada tega ni omogočila. Po dolgem času lahko gledalci poslušajo pluralno razpravo z gosti različnih političnih prepričanj. Na domačem kavču pa si ne predstavljajo, kaj doživlja novinarka Vida Petrovčič. “Dobro se držiš, ni kaj. Tako enostransko pripraviti in potem še izpeljati oddajo, ni preprosto. Dobro si pripravljena, ni kaj. Tako odločno zagovarjati partikularne interese ‘generalnega vodstva’ zahteva posebno zavzetost,” so zapisali v kolektivu RTV.

Kot dokazuje zgornji zapis je med glavnimi agitatorji v samooklicanem kolektivu RTV novinarka Eugenija Carl. Spomnimo. Carlova je Branka Simonoviča, takratnega poslanca stranke Desus, obtožila, da laže o izobrazbi, saj naj bi v Zagrebu, kjer je poslanec diplomiral, zatrjevali, da pri njih ni diplomiral. Iz Zagreba pa so, potem ko je bil poslanec že pošteno kompromitiran, potrdili, da je diploma, izdana 14. februarja 1979, verodostojna. “Ko novinar v življenju namerno naredi tako hudo napako kot jo je gospa Carlova v primeru diplome poslanca Simonoviča, je približno enako, ko če bi zdravnik namensko narobe nekoga operiral. Zdravnik v tem primeru ne bi bil več zdravnik, gospa Carlova te integritete žal ne premore,” je v zvezi s tem izpostavil direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija.

Med profesionalnimi zdrsi novinarke Carlove, ki jih na spletu kar mrgoli, najdemo še ta zapis ‘novinarke neodvisne RTV’ kardinalu Rodetu: “Ubogi kardinal, nerazumljena duša, obsojen na večno usodo odgovornosti za čredo. Tako preprost, tako ponižno skromen v vatikanski druščini škrlatnih soborcev, živečih v pastirskih razmerah kararskega marmorja, perzijskih preprog, zlatih milnikov, pozlačenih kelihov in muranskega stekla. Sem nevernica, a sočutno razumem to trnovo popotovanje.” Carlova je sicer znana tudi po nestrpni retoriki, ki jo je v preteklosti izkazala tudi do sodelavke Rosvite Pesek.

Kolektiv RTV, kdor se pač še skriva za tem imenom, ne skriva političnih namenov. Vidi Petrovčič očitajo naslednje: “Neutrudno se zavzemaš za to, da bi lahko Državni zbor še naprej imenoval člane Programskega sveta RTV Slovenija, češ da smo vendarle parlamentarna demokracija in da so v parlamentu edini izvoljeni predstavniki ljudstva. Da bi njim odvzeli to pravico, se ti zdi nezaslišano.“

Vladni predlog zakona želi iz programskega sveta izključiti glas ljudstva, torej od ljudi izvoljenih poslancev, in jih nadomestiti s civilno družbo. Torej z Nikami Kovač in Tejami Jarc!? Slovenci se bomo o tem kmalu odločali na referendumu. Z Golobovim zakonom o RTVS politika pod krinko civilne družbe skozi velika vrata prihaja na RTVS. Zakon o RTVS je vlada sprejela po nujnem postopku brez široke javne razprave. Če bo zakon sprejet, bo čez noč zamenjano celotno vodstvo. Tega ne smemo dopustiti ali z besedami kolektiva RTV: zato so izgubili pravico, da bi bili naša RTV.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine