4.9 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Tudi nemškemu podeželju grozi »kulturna obogatitev«

Piše: A. S. 

Ker se množične migracije stekajo predvsem v urbana središča, se zdi, da hočejo liberalni voditelji preprečiti, da bi podeželjske skupnosti postale otoki, kjer bi se ohranjale določene etnokulturne značilnosti. Tako smo bili lansko leto priča primeru, ko je premožna »filantropska« družina Cohen v Franciji s pomočjo Macronove vlade hotela migrantske družine naseliti v majhno bretonsko mestece, kar so jim na koncu preprečili občani. Sedaj pa se podobna zgodba ponavlja tudi v Nemčiji.  

Po poročanju novičarskega portala Remix News je v občini nemške zvezne države Mecklenburg-Predpomorjansko, Grevesmühlen, v okrožju Nordwestmecklenburg, prišlo do precej vročih protestov pred občinsko stavbo, kjer se je sedmsto občanov zbralo, da bi izrazili svoje nasprotovanje izgradnji »kontejnerske vasi« za štiristo prosilcev za azil v kraju Upahl, ki se nahaja v tem okrožju in šteje samo 1.662 prebivalcev.

Navkljub jeznim protestnikom, ki so bili precej neposredni glede svojega nasptotovanja naseljevanju migrantov v njihov kraj, je okrožni na izrednem sestankuvečinsko  glasoval za izgradnjo  kontejnerske vasi. Medtem je prišlo do zaostrovanja situacije, ko so nekateri protestniki nasilno skušali vdreti v stavbo, kar jim je preprečila policija. Čeprav je medij NDR poročal o »desničarskih ekstremistih«, so policisti povedali, da je šlo večinoma za običajne ljudi srednjega razreda.

Na samem glasovanju o izgradnji vasi je bil predlog osmih svetnikov Alternative za Nemčijo, da se opusti izgradnja kontejnerskih bivališč za migrante, zavrnjen iz strani večine, kot tudi predlog, da se kontejnersko vas vsaj omeji iz štiristo na dvestopetdeset prebivalcev. V okrožnem svetu je sicer najmočnejša Krščansko demokratska unija (CDU), ki ima štirinajst svetnikov, sledita ji Socialdemokratska stranka (SPD) s trinajstimi in Levica (Die Linke) z enajstimi člani.

Kontejnerska vas naj bi bila tako nared do 1. marca  v industrijskem parku, je za javnost po sestanku povedal okrožni administrator Tino Schomann iz vrst CDU. Medtem je policija že sprožila postopke proti nekaterim protestnikom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine