11.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 maja, 2022

Tudi ekstremno levičarsko društvo Iskra je merilo na rušitev ustavnega reda, a Sova ga očitno ni preiskovala. Zakaj? Ker je bil vpleten sorodnik Milana Kučana!

»Pot do tja je mukotrpna – saj se ne borimo za ljubljanski študenteraj, niti za slovenski delavski razred – temveč za svetovni prevrat obstoječih družbenih razmerij – socialno revolucijo – in s tem socialistično svetovno Republiko.«

Vam zgornji stavek zveni kot napoved oboroženega prevrata in rušenje ustavnega reda, kot nekaj, za kar bi vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Robert Munda rekel, da je razvidno ščuvanje »k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države« in poziv somišljenikom k izpolnitvi tega. Pa ne gre za Andreja Šiška, ki zaradi svoje Štajerske varde in ideje o samostojni Deželi Štajerski, ampak za ekstremistično levičarsko društvo Iskra.

Tako je pred štirimi leti poročal PortalPlus in navedel: »Nov predsednik ekstremistične grupacije Iskre je Jaša Lategano, nekoč znan pod priimkom Štrukelj. Sin sindikalista Branimirja Štuklja in po tej logiki v neposredni sorodstveni zvezi z Milanom Kučanom.«

Na portalu so poudarili, da je ta organizacija na videz popolnoma v skladu z duhom časa in delovanjem ostalih študentskih organizacij – skupina študentov in študentk, ki se v imenu enakosti in pravičnosti borijo proti neoliberalizmu. To je držalo vse dokler v medije ni prišla zgodba o petdnevnem poletnem športno – motivacijskem taboru v letu 2013. 

»Program tabora, katerega poročilo najdete med dokumenti pod člankom, je zanimivo skoncentriran na več airsoft bitk, dnevni in nočni orientacijski pohod, plezanje ter jutranje treninge borilnih veščin. Morda se to v tem trenutku ne zdi nič posebnega (…)  ampak zgodba, ki izhaja iz Iskrinega poročila o taboru, ima vseeno čisto drugačen pridih. Iz poročila namreč preberemo:

“Opremo smo zbrali iz vseh koncev in krajev ter prijateljev in znancev ter kombinirali različne dele. Večino časa smo imeli 6 delujočih airsoft pušk, med njimi večinoma avtomatske ter vsaj eno ostrostrelsko, kdaj nam je pa uspelo usposobiti tudi plinsko pištolo. Predavalnica v domu se je za 5 dni spremenila v delavnico polno sestavnih delov airsoft pušk, baterij ter garderobo, založeno z uniformami, rutami, zaščitnimi očali, škornji in taktičnimi jopiči. Večino časa smo igrali 4 proti 4 ukradi zastavo z eno zastavo na središču območja, na koncu pa tudi 6 na 6 splošen ekipni deathmatch, kjer smo tudi kasneje dodali enemu igralcu v vsaki ekipi vlogo vojaškega zdravnika, kar je še dodatno razgibalo že tako napeto igro. Ekipe so se vsak dan posebej sestavile, člani so se menjavali, novince v airsoftu se je seznanjalo s pravili in mehanizmi igre, zato je bilo vzdušje zelo sproščeno in odprto. Nadvse zanimivo in vzdušno je bilo biti v vlogi vojaškega fotografa, ki je kdaj uspel v objektiv ujeti napete trenutke.”

Ostrostrelska puška? Plinska pištola? Predavalnica se je za pet dni spremenila v vojaško skladišče? Za kaj se ti fantje in dekleta natančno motivirajo? Za jesenske izpitne roke?« so še zapisali na portalu.

Celoten članek s slikami urjenja si lahko preberete TUKAJ.

Sorodne vsebine