-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Trobilo Martina Odlazka z neresničnimi podtikanji nad “Hojsovo policijo” in predsednika vlade

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

V Reporterju, ki je svoj čas veljal za enega resnih, dostojnih in uravnoteženih medijev, a se je do danes pokvaril v pljuvalnik antijanšistične “svete vojne”, so tokrat znova postregli z neresničnim podtikanjem. Kot navajajo, naj bi njihovi zanesljivi viri potrjevali, da je premier Janša pred štirinajstimi dnevi notranjemu ministru Hojsu in generalnemu direktorju policije Olaju ukazal izvedbo hišnih preiskav “proti njegovim domnevnim največjim nasprotnikom“. Predsednik vlade je navedbe že označil za lažnive. Kot kaže so “največji Janševi nasprotniki” v resnici dobri poslovni partnerji tranzicijskega tajkuna Odlazka, ki je tudi lastnik Reporterja. 

Medijski baron tranzicijske levice Martin Odlazek se je v zadnjem času lotil histerične ofenzive proti premierju Janezu Janši in aktualni vladi, in sicer zlasti z nakupom Primorskih novic in dnevnika Večer, s tem pa še okrepil svoj mogočni imperij tiskanih medijev, radijskih in televizijskih postaj ter portalov, posledično pa nedvomno ojačal “neodvisnost” in “raznolikost” slovenskega medijskega prostora. Ni kaj, parlamentarne volitve se bližajo, treba je priskočiti na pomoč svojim kolegom, ki naj bi bili v škripcih zaradi Janše, zlasti tistim, ki imajo politične ambicije, denimo predsedniku računskega sodišča in Odlazkovemu prijatelju Tomažu Veselu.

Poleg Vesela v mediju omenjajo še odvetniško pisarno Čeferin (Aleksander Čeferin, Peter Čeferin in Rok Čeferin), nekdanjega državnega sekretarja za nacionalno varnost in nekdanjega direktorja Sove Damirja Črnčeca in ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Vsekakor pa v mediju (po svoje upravičeno), trepetajo tudi za svojega zloglasnega lastnika. Navedeni gospodje, ki jih Odlazkovo trobilo brani, so bili v zadnjem letu pridno vključeni v protivladno ofenzivo, na grbi pa imajo kopico grehov, o katerih smo že izčrpno poročali. Izjema glede protivladnega boja je morda Janković, ki je zadnje čase bolj tiho, a se je v preteklosti širokoustil, da je bil vedno proti Janši in zato ne more v zapor, kar tudi nekaj pove o “neodvisnosti” tožilstva in sodstva.

Reporter medijskega tajkuna Martina Odlazka tokrat z lažmi nad Janšo, Hojsa in Olaja (foto: Posnetek zaslona)

A strah je votel, okoli ga pa nič ni, pravi pregovor. Kdor ima čisto vest, se tudi Hojsovih “kifeljcev” nima kaj bati. Toda glede na sporno Odlazkovo poslovanje očitno ni tako. Na gospoda se je namreč že prilepil sumljiv sloves suma pranja denarja in davčnih utaj, zaradi poslovnih goljufij pa je bil tudi že obsojen. Znan je tudi po tem, da je finančno izčrpaval in uničil nekdaj dobičkonosne revije. Zgoraj navedena imena vplivnežev pa niso sama sebi namen. Nedavno smo že poročali, da vse kaže na to, da si je Vesel v času vodenja Računskega sodišča ustvaril svojo vplivno poslovno in politično mrežo z igralci tranzicijskega omrežja. Med osrednjimi imeni sta brez dvoma pravnomočno obsojeni medijski tajkun Odlazek in predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Črnčec je bil že razkrinkan kot vir informacij
Poročanje Reporterja je pojasnil tudi raziskovalni novinar Bojan Požar: “Največji politični nasprotniki Janeza Janše” ?! – Ena odvetniška pisarna, računsko sodišče, ki se mu izteka mandat, zadolženi in enkrat že (zaradi goljufije) obsojeni lastnik medija, ki to objavlja in en ex obveščevalec, ki je zamenjal stran in take tekste narekuje. Hudo.” Zadnje se nanaša na Črnčeca, ki je bil že večkrat dokazano razkrinkan kot vir informacij, ki koordinirano tranzicijskemu kartelu “neodvisnih” novinarjev posreduje “zanimive” informacije za rušenje aktualne vlade. Zadnji takšen primer je bil poskus očrnitve obrambnega ministra Mateja Tonina. Požar je razkrinkal, kako so v razmiku trinajstih minut kar trije novinarji iz treh različnih medijev (POP TV, Večera in Svet24) poslali skoraj identična elektronska sporočila na ministrstvo za obrambo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine