11.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 3 oktobra, 2022

Trenutna in predhodna informacijska pooblaščenka: Privilegirani predstavnici tranzicijske levice, ki jima mediji jedo iz rok pri spopadu z Janševo vlado

Piše: MojaDolenjska.si

Odločitve informacijske pooblaščenke v zadnjem času vzbujajo veliko pozornosti, po mnenju strokovnjakov so te tudi pristranske, ko se nanašajo na preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Kaže se tudi vzajemno delovanje zdajšnje in prejšnje informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik in njene predhodnice Nataše Pirc Musar. Na to je v včerajšnjem komentarju opozoril tudi odgovorni urednik portala Siol Peter Jančič v članku z naslovom Na vlaku balkanske “demokracije”.

Danes pa spletni portal Požareport pojasnjuje še njune povezave. Bojan Požar, novinar in urednik ter lastnik portala, navaja, da sta Prelesnikova in Pirc Musarjeva del vsestranskega srditega spopada tranzicijske levice z vlado Janeza Janše. Slednje pa ni edino, kar ju nenavadno povezuje.

Mediji jima jedo iz rok
“Obe sta tudi družbeno privilegirani izjemno premožni pravnici, pri čemer sta njuna partnerja obogatela med slovensko tranzicijo. Mojca Prelesnik je poročena z odvetnikom Robertom Prelesnikom, partnerjem ene najbogatejših slovenskih odvetniških pisarn, a tudi vpletenih v številne sporne tranzicijske privatizacije državnih podjetij, Nataša Pirc Musar pa je poročena z direktnim tranzicijskim finančnim tajkunom Alešem Musarjem, spoznala pa sta se, ne boste verjeli, v Iranu,” navaja Požar.

Predstavnici trde levice, ki vedno vzbudita pozornost medijev. (foto: STA)

Tako Mojca Prelesnik kot Nataša Pirc Musar sta si kariero tlakovali s pomočjo (trde) leve tranzicijske politike. Prelesnikova sicer velja za kader Gregorja Golobiča. Obe uživata tudi polno in povsem nekritično medijsko podporo in praktično neomejen dostop do večinskih medijev, naklonjenih tranzicijski levici in globoki državi.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine