18.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

Trenje med Golobom in Vukovićevo, so vzrok balkanski posli?

Piše: Gal Kovač (nova24tv.si)

Odnosi med predsednikom Gibanja Svoboda Robertom Golobom in generalno sekretarko stranke Vesno Vuković naj bi bili vse prej kot rožnati. Med njima padajo ostre besede, po zraku naj bi leteli že določeni predmeti. 

Po najnovejših informacijah iz krogov Gibanja Svoboda je v “golobnjaku” zelo pestro, saj naj bi med prvima človekoma stranke – Robertom Golobom in Vesno Vuković  – že večkrat močno počilo. Ob tem padajo ostre besede in kletvice, leteli naj bi že predmeti. Naši viri so razmerje slikovito opisali s “frčanjem perja”.

Razlog pa naj bi bile skrbi Vukovićeve, ker Golob ni uspel sanirati zgodbe Gen-I v Bosni. Gre za močno obremenjujočo afero, ki bi jo proti Golobu na neki točki uporabila zakulisja za njegovo zamenjavo, piarovsko pa jo bo ob sproženih medijskih napadih nemogoče braniti in sanirati. Kot je znano, vzporedni mehanizem njegovo zamenjavo snuje že dlje časa.

Nervoza je precejšnja, Golob pa vzkipljiv

To pomeni, da je nervoza v “golobnjaku” precejšnja, Golobov impulzivni značaj pa pripomore k napetim odnosom in že omenjenim težkim besedam ter metanju predmetov. Spomnimo, da je Golob po pripovedovanju zaposlenih kot direktor Gen-I ob stresnih situacijah razbil več računalnikov, saj je bil vzkipljiv in nagle jeze.

Spomnimo tudi, da je bil Golob pred več kot mesecem dni soočen z vprašanji novinarja RTV o njegovem bančnem računu iz Romunije, zakaj je kot šef Gen-I financiral Vesno Vuković s 103 tisočaki evrov ter spornimi nakazili kosovskemu veleposlaniku Martinu Berišaju v višini dveh milijonov evrov. Kot je znano, na vprašanja ni odgovarjal in napadel tisti del novinarskega kolektiva RTV, ki opravlja nadzorstveno funkcijo nad vladajočimi ter podprl tiste, ki levici neprijetnih vprašanj ne postavljajo. Zatem je še pritisnil na ustavno sodišče, naj odloči skladno z njegovimi željami, da bi si RTV kar se da hitro in v popolnosti podredili.

V jutrišnji novici pa bomo razkrili dogajanje na državnem Siolu – še enem mediju, ki je šel po Golobovi poti “neodvisnosti”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine